KØB PLUS!

Par nummer 7 er tilbage i front

Marcel Kalz og Robert Bengsch vandt den 75 km lange handicapjagt i 6-dagesløbet, mens par nummer 7, Lasse Norman og Michael Mørkøv, er førende par.

Det københavnske 6-dagesløb er det eneste i verden, der har en handicapjagt. Den hele 75 kilometer lange berømte jagt var sidste punkt på programmet mandag aften. Par nummer 12, Milan Kadlec og Benjamin Edmüller, kørte ikke med i jagten, da sidstnævnte grundet sygdom var blevet neutraliseret.

Forinden var der kørt blandt andet parudskilningsløb, som par nummer 7 vandt, omgang på tid, som par nummer 7 også vandt, derny-finale og gigantspurt. Sidstnævnte vandt tyskeren Björn Schröder. Michael Mørkøv og Lasse Norman førte inden handicapjagten, da de havde rundet 300 point og dermed taget en bonusomgang.

Der blev lagt ud i et kontrolleret tempo, og der skulle gå hele 58 omgange, før et par vandt en omgang. Det skete, da Marcel Barth/Mads Christensen og Marcel Kalz/Robert Bengsch kom rundt. Tidligere havde Robert Bartko/Marc Hester og Luke Roberts/Leif Lampater været i et længere udbrud uden held.

Inden jagten var løbets bedste par sat syv og otte omgange efter amerikanerne Zach Kovalcik og Guy East. Halvvejs gennem jagten var det forspring blevet reduceret til fire omgange. Simon Bigum/Alexander Aescbach og Tino Thömel/Nolan Hoffman var sat to omgange tilbage som de nærmeste rivaler til amerikanerne. Bigum/Aeschbach havde efter første halvdel hentet den ene omgang, mens Thömel/Hoffman stadig var to omgange bagud.

Efter 195 omgange fik Bigum/Aeschbach som de første indhentet amerikanernes forspring i jagten, men Marcel Kalz/Robert Bengsch, Björn Schröder/Roy Pieters, Marcel Barth/Mads Christensen og Thömel/Hoffman var kun en omgang fra at gøre det samme.

Kalz/Bengsch fik også hentet deres handicap, da der var 88 omgange tilbage. Tyskerne var stærkt kørende og lignede et godt bud på en sejr i jagten. Efter et angreb fra Franco Marvulli/Jesper Mørkøv, Vojtech Hacecky/Jiri Hochmann og Barth/Christensen blev der virkelig sat turbo på. Det opskruede tempo betød, at Kovalcik/East tabte en omgang og dermed reelt også muligheden for at vinde jagten. Kort efter tabte de endnu en omgang. Også Schröder/Pieters måtte lide den skæbne.

På dette tidspunkt i jagten havde topparrene fulgtes ad med at tage omgange, så rykkede ikke rundt i den samlede stilling. Med 50 omgange tilbage af jagten prøvede Lasse Norman og Michael Mørkøv at ændre på det, men en meget stærkt kørende Leif Lampater stod for at køre deres angreb ind, mens hans makker Luke Roberts sørgede for at holde snor i dem.

Da jagten gik ind på de sidste 20 omgange (5 km) var Bigum/Aeschbach og Kalz/Bengsch stadig det eneste par på nul omgange, mens hele syv par var en omgang efter. Der var flere forsøg på at komme op, men jagtens to førende par fik lukket alle hullerne.

De to par skulle dermed spurte om jagtsejren. Det blev en duel mellem Marcel Kalz mod Simon Bigum. Kalz åbnede spurten fra front, og selvom Bigum prøvede alt, hvad han kunne, så var hans chanceløs mod Kalz. Marcel Kalz og Robert Bengsch vandt dermed handicapjagten for andet år i træk. Køretiden for de 75 km blev på 1.26.38.

I den samlede stilling blev der ikke lavet om på topparrenes indbyrdes omgange. Par nummer 7, Lasse Norman og Michael Mørkøv, fører dermed stadig og har Luke Roberts og Leif Lampater på omgangshøjde. Det bliver interessant, om Roberts/Lampater kan nå at få en bonusomgang. De har 257 point og mangler dermed 43 point, som de skal nå inden finalejagten.

Samlet stilling efter 5. døgn

1 Michael Mørkøv - Lasse Norman (Danmark) 325

2 Luke Roberts (Australien) - Leif Lampater (Tyskland) 257

1 omgang efter

3 Jesper Mørkøv (Danmark) - Franco Marvulli (Schweiz) 275

4 Andreas Müller - Andreas Graf (Østrig) 150

2 omgange efter

5 Marcel Kalz - Robert Bengsch (Tyskland) 208

3 omgange efter

6 Marc Hester (Danmark) - Robert Bartko (Tyskland) 215

7 Vojtech Hacecky - Jiri Hochmann (Tjekkiet) 118

4 omgange efter

8 Sebastian Lander (Danmark) - Nick Stöpler (Holland) 172

6 omgange efter

9 Mads Christensen (Danmark) - Marcel Barth (Tyskland) 126

19 omgange efter

10 Milan Kadlec (Tjekkiet) - Benjamin Edmüller (Tyskland) 68

21 omgange efter

11 Björn Schröder (Tyskland) - Roy Pieters (Holland) 137

12 Tino Thömel (Tyskland) - Nolan Hoffman (Sydafrika) 112

13 Simon Bigum (Danmark) - Alexander Aeschbach (Schweiz) 73

40 omgange efter

14 Zachary Kovalcik - Guy East (USA) 110

 feltet.dk

Læs også: