KØB PLUS!

Olympisk straf på vej til Armstrong

Den internationale olympiske komite, IOC, bekræfter, at de overvejer at fratage Lance Armstrong den bronzemedalje, han vandt til OL i Sydney i 2000 i tidskørsel

Den tidligere så respekterede og forbilledlige sportsmand, cykelrytteren Lance Armstrong, er nu på nippet til at miste al hæder, han har modtaget i sin karriere som topprofessionel cykelrytter. I oktober blev alle Armstrongs resultater annulleret af USADA, som følge af hans misbrug af ulovlige stoffer under konkurrencer og uærlighed herom. Det skriver Velonation.

UCI i hårdt angreb på Armstrong-dom

Det var blandt andet syv Tour de France-titler, Armstrong måtte vinke farvel til, og nu ryger der måske endnu en titel. For selvom fratagelse af OL-resultater egentlig skal ske senest otte år efter, de er lavet, så bekræfter den internationale olympiske komite nu, at de arbejder på at få frataget Armstrong hans OL-medalje.

Dansk rytter fik råd af Armstrongs læge

- IOC vil straks påbegynde processen omkring inddragelse Lance Armstrong og andres resultater, og især deres følge med hensyn til fremtidig engagement i de olympiske lege, sagde en embedsmand ifølge Reuters i går.

De øvrige involverede tæller russiske Viacheslav Ekimov og tyske Jan Ullrich, der altså også risikerer at få slettet deres navne i OL-historien.

Læs også: