KØB PLUS!

Olympisk mester kører tre 6-dagesløb

Lasse Norman Hansen får en tætpakket banesæson med tre 6-dagesløb, 1-2 World Cups, flere DM-stævner og et VM. Sidstnævnte er dog stadig hans primære fokus, selvom han gerne vil køre godt i det hele

Den olympiske mester i omnium har et tætpakket program, hvor han har mange store stævner indenfor tre og en halv måned. Ambitionerne er ikke små nogen steder, men VM er stadig det primære mål for Lasse Norman Hansen.

- Planen er at køre stærkt i cykelløbene, ligesom jeg plejer, kommer det fra Norman med smil på læben.

Inden VM får han dog ikke meget lejlighed til at teste om evnerne i omnium stadig er så gode, som de var til OL. Den første af tre World Cup-afdelinger kørte han ikke. Ved World Cuppens 2. afdeling i Glasgow i næste weekend ligger Normans to discipliner, 4000 meter holdforfølgelsesløb og omnium, oven i hinanden. Her satser han på holdløbet. Det er ikke sikkert, om han kører sidste afdeling af World Cuppen i Mexico til januar.

Til VM er det dog sikkert, at han kører omnium, hvor han allerede er kvalificeret via sin OL-guldmedalje.

- Frem mod VM vil jeg også satse på omnium, men holdløbet er stadig første prioritet. Såvidt jeg ved, kører vi holdløb den første dag med både kvalifikation og finale, og så kører vi omnium de næste to dage. Det er ligesom, det plejer, forklarer den olympiske mester.

Der bliver også tid til at tænke på 6-dagesløb, hvor Norman udover løbet i Ballerup Super Arena fra den 31. januar til 5. februar også skal køre i Gent (20.-25. november) og Zürich (28. november-1. december).

- Jeg skal ud og samle noget erfaring, så jeg kan gøre det godt i København, siger Lasse Norman om valget.

Lige i øjeblikket fylder 6-dagesløb også en del i tankerne på den 20-årige rytter, der sidste vinter debuterede som 6-dagesrytter i København. Han er nemlig ved at lave kontrakt for denne vinters løb, som han ser frem til, selvom det ikke er det, der på sigt skal gøre ham til en bedre cykelrytter.

- Lige nu har jeg det en hel del i tankerne, fordi jeg er ved at forhandle og endnu ikke helt ved, hvordan det skal se ud. Det er World Cup og VM, der er vigtigst. 6-dagesløb er en bonus, og noget man kommer i god form af; men hvis jeg virkelig skulle udvikle mig meget, ville jeg nok køre en træningslejr på landevejen i stedet. Men det er god træning, og det er sjovt. Jeg har fået lov af Casper (Jørgensen – banelandstræneren, red.), fordi jeg kan lide det, fortæller fynboen.

Lasse Norman er nævnt som kandidat til at blive Michael Mørkøvs makker i par nummer 7. Det er han beæret over at være.

- Det er en kæmpe cadeau, og jeg er rigtig glad for det. På en eller anden måde er jeg også lidt nervøs for det, fordi jeg indtil videre ikke har vist så meget rent parløbsmæssigt. Jeg har vundet UIV Cuppen, men det er jo ikke ligefrem kæmpe stort. Jeg er lidt spændt på at se, hvordan det ender, mener Norman.

Han har dog inden idé, om han så også ender med at blive en del af ”Dannebrog på fire hjul.”

- Der er tre muligheder: Jesper Mørkøv, Marc Hester og mig. Som det ser ud nu, aner jeg ingenting. Jeg forhandler og ser, hvordan det ender. Lige nu ved jeg ikke noget, vurderer den olympiske mester.

For at være med i par nummer 7 ved det københavnske 6-dagesløb, er det et krav fra både arrangøren og ikke mindst publikum, at man skal kunne køre med om sejren i løbet. Med blot et 6-dagesløb under bæltet indtil videre kan man godt sætte spørgsmålstegn ved, om Norman kan det. Rytteren selv tror dog på det.

- Rent fysisk kan jeg nok godt. For mig handler det om at vænne mig til de lave gear, man kører i 6-dagesløbene. Jeg kan ikke køre de store gear, som man bruger i omnium, seks dage i træk, så det handler om at kunne finde en balance mellem et stort nok gear, og noget man kan holde til i længden, forklarer han.

Udover 6-dagesløb skal Lasse Norman i Ballerup Super Arena også køre de danske mesterskaber. Her stiller han op i alle discipliner, der køres, på nær sprint. Ambitionerne er ikke små, men især en disciplin har han fokus på.

- Jeg satser rigtig meget på at vinde scratch, for det har jeg ikke vundet før. Men generelt satser jeg meget på at vinde alt det, jeg stiller op i. En del af målet er helt klart at gøre det godt til de danske mesterskaber – også for at vise det danske publikum at man ikke sådan lige går ud og vinder OL-guld, man skal også kunne noget på en cykel, fortæller fynboen.

- Jeg er spændt på at se, hvor mange der stiller op, og hvem der skal køre. Der er ikke så meget hold over det, så det bliver meget en mod en. Det glæder jeg mig rigtig meget til, tilføjer han.

De danske mesterskaber køres over flere omgange. Torsdag den 6. december køres DM i omnium, i weekenden den 15. og 16. december køres der DM i scratch, pointløb, 4000 meter individuelt forfølgelsesløb og 1000 meter på tid, inden der sluttes af med DM i parløb og sprint fredag den 28. december.

feltet.dk

Læs også: