KØB PLUS!

Øjenvidne: Girorytter rystet efter påkørsel

En cykelrytter fra Garmin blev fredag formiddag kørt ned midt i Herning by under træningen til enkeltstarten lørdag.

Fredagens træning i Herning tog en dramatisk drejning, da Peter Stetina Fra Team Garmin-Barracuda blev mejet ned midt i byen. Rytteren var sammen med den danske sportsdirektør Johnny Weltz ude at træne på enkeltstartsruten til på lørdag, da en bil i høj fart kørte ind i ham efter et skarpt sving.

Ditte Thieme overværede uheldet, og forklarer det således:

- Der kom en bil kørende med omkring 70 km/t, og han kan ikke nå at bremse, da han kører rundt om hjørnet. Rytteren kunne heller ikke nå at bremse, og bilen kører direkte ind i ham, fortæller hun.

Uheldet skete lige ved torvet, hvor mange mennesker stod og kiggede på formiddagens træning. Rytteren var dybt rystet efter mødet med bilen.

- Rytteren kom ret hurtigt op at stå, men han stod og rystede og satte sig hurtigt ind i bilen med Johnny Weltz. Her sad han stadig og rystede, og han kom ikke ud igen, fortæller Ditte Thieme.

I bilen sad to unge mennesker, hvoraf den ene kom ud og snakkede med Johnny Weltz og Peter Stetina.

- Føreren blev siddende i bilen, imens passageren kom ud og spurgte, om rytteren var okay. Det var han tydeligvis ikke, men passageren satte sig ind i bilen igen og så kørte de videre, siger øjenvidnet.

Mange af holdene har fredag trænet i byen, og flere af dem har haft følgeskab af politi på motorcykler. Vejene er delvist spærret af, men biler kan stadig køre i byen. Før uheldet med Stetina var det flere gange tæt på at gå galt.

- Det har været meget tæt på flere andre gange, hvor folk har måttet råbe højt for at undgå sammenstød. Nu står der en politibetjent fast ved hjørnet.

Politiet kom umiddelbart efter uheldet til stedet, men de går ikke videre med sagen.

- Der var en rytter og bil som kom på tværs af hinanden, men der var ingen personskade og udelukkede materiel skade. Der er så vidt vi ved ingen overtrædelse af loven, så vi foretager os ikke mere, siger vicepolitiinspektør hos Midt- og Vestjyllands Politi, Martin Løye.

Politiinspektøren fortæller, at aftalen med arrangørerne var, at rytterne ville træne fra middag og frem. Dem der trænede i formiddags har gjort det for egen regning. Politiet er til stede i netop det kryds, hvor uheldet skete.

Peter Stetina er senere kommet på en ny cykel og træner igen.