KØB PLUS!

Ny Schleck-katastrofe: Tabte 14 minutter

Andy Schleck gik helt i stå på fredagens etape i Dauphiné Libere.

Forberedelserne til årets Tour de France har været præget af konstante nedture for brødrene Schleck. Fredag fik lillebror Andy endnu et rids i cykellakken.

På dagens etape i Critérium du Dauphiné tabte den luxembourgske stjernerytter fra RadioSchack-Nissan-Trek næsten 14 minutter til etapevinder Arthur Vichot (FDJ-BigMat).

På dagens værste stigning Col du Grand Colombier gik Andy Schleck i stå og måtte efterfølgende kæmpe sig i mål, mens han bed smerterne fra torsdagens styrt på enkeltstarten i sig. I modsætning til både Paris-Nice og Catalonien rundt nægtede han dog at give op.

- Jeg er udgået for mange gange i år allerede, sagde Andy Schleck med et lille smil efter etapen.

- Tidligere på sæsonen, kunne du have spurgt dig selv, hvad der ville være det bedste at gøre. Men nu starter Tour om fire uger, så der er ingen vej tilbage. Du er nødt til at klø på, sagde han endvidere og prøvede at forklare det massive tidstab.

- Jeg havde ikke så mange problemer, mens jeg kørte i bjergene. Jeg havde min plads i feltet, og jeg var i stand til at køre med uden at lide for meget. Problemet var efter svingene, når jeg var nødt til at komme ud af sadlen og accelerere. Så jeg endte med at køre mere eller mindre 90% af etapen, mens jeg sad ned, forklarede Andy Schleck ifølge cyclingnews.com.

Med fredagens kollaps er Andy Schleck helt nede på en 129. plads i etapeløbet - hele 29 minutter efter føreren af løbet, britiske Bradley Wiggins.  

Læs også: