KØB PLUS!

Ny Riis-rytter blev udelukket fra Touren

34-årige Evgeni Petrov kommer ikke til Bjarne Riis med en rent generalieblad.

I en tid, hvor det handler om at vise, hvor langt man har bevæget sig væk fra cyklingens dopingbefængte fortid, går Bjarne Riis tilsyneladende mod strømmen.

Russeren Evgeni Petrov har tidligere kørt for syv forskellige hold gennem sin professionelle karriere, der begyndte tilbage i 2001 på Mapei-Quick Step-holdet.

Under Tour de France i 2005 kørte han for det italienske Lampre-hold, og her blev han inden 10. etape målt til at have en hæmatokritværdi på den forkerte side af 50 procent. Det medførte, at han blev bedt om at forlade løbet og holde den obligatoriske 14 dages pause 'af helbredsgrunde'.

Ifølge Gazzetta Dello Sport har Petrov desuden også været kunde hos doping-lægen Michele Ferrari, berygtet for udtalelserne om, at epo ikke er farligere end appelsinjuice. Det skete tilbage i 2009-10, hvor Petrov kørte for det russiske hold Katusha, Inden tiden hos Katusha kørte Petrov i øvrigt for Tinkoff Credit Systems, ejet og ledet russeren Oleg Tinkov.

Derimod har amerikaneren Timmy Duggan ikke noget med i bagagen. Han har tidligere haft Jonathan Vaughters som sportsdirektør og har i klare vendinger taget afstand fra doping i cykelsporten. Med sine kun 59 kilo fordelt på 173 centimeter bliver han en velkommen forstærkning i bjergene for Team Saxo Bank-Tinkoff i de store etapeløb.

Læs også: