Ny dokumentar følger Riis tæt gennem svære tider

DR har fulgt Bjarne Riis og hans familie fra nærmeste hold gennem hele den svære periode, hvor holdejeren har kæmpet for at redde et cykelhold indrammet af svære dopinganklager fra tidligere ryttere.

Under titlen 'Riis Forfra' åbner DR torsdag den 9. januar kl. 20.30 op for et sjældent indblik bag facaden hos Bjarne Riis gennem de sidste svære år, hvor han har kæmpet for at holde sit cykelhold på ret kurs med tunge beskyldninger om organiseret doping fra eks-ryttere som Tyler Hamilton og Michael Rasmussen blandt de mere alvorlige forhindringer.

Instruktør og DR-journalist Niels Christian Jung har fulgt Bjarne Riis, hans hold og hans familie tæt helt tilbage fra tiden før, Tyler Hamilton i 2012 udgav en selvbiografi, der anklagede Bjarne Riis for at være med til at organisere amerikanerens dopingmisbrug, da han var stjerne under Riis tilbage i 2002. 


Billede fra dokumentaren "Riis Forfra"

Beskyldningerne blev for snart et år siden fulgt op af belastende vidneudsagn fra danske Michael Rasmussen og en potentielt truende sag fra Anti Doping Danmark. Offentligheden er blevet mødt med tavshed fra Bjarne Riis på de spørgsmål, mens sagen står på, og den danske holdejer endte 2013 med at sælge sit Team Tinkoff-Saxo til den tidligere sponsor og rigmand Oleg Tinkov.

I salgsmaterialet til 'Riis Forfra' lover DR, at seerne gennem 58 minutter får mulighed for at opleve Bjarne Riis' egen version af historien.

Læs også: