Michael Sandstød har overtaget det legendariske københavnske 6-dagesløb - her fortæller han hvorfor

En æra sluttede for et års tid siden, da Henrik Elmgreen i en tårevædet afsked sagde farvel og tak til det københavnske 6-dagesløb, som han havde stået i spidsen for siden 1985.

Ny mand ved roret er Michael Sandstød, der i sin karriere som professionel cykelrytter også har deltaget i 6-dagesløbet flere gange - dog uden sejre.

På torsdag begynder den 51. udgave af det københavnske 6-dagesløb, hvor Michael Sandstød vil være den nye boss - med nye tiltag.

- Jeg har et stort hjerte for cykelsporten, men i særdeleshed for banen, forklarer Michael Sandstød, der har fået erfaring gennem det at være formand for DBC (Dansk Bicycle Club), der står for at arrangere stævnerne i Ballerup Super Arena.

- Jeg havde allerede lysten i 2005, da jeg stoppede karrieren, men manglede erfaringen, og derfor gik jeg ind i DBC som formand, siger Michael Sandstød.

Et stort arbejde

Sandstød har i Jimmi Madsen, ligeledes tidligere 6-dagesrytter, sin sportsdirektør, der står for at sammensætte feltet og skrive kontrakter med rytterne.

Det har ikke været en proces uden overraskelser for Sandstød, der har fået øjnene op for hvor mange opgaver, der er for en 6-dagesarrangør.

- Det har været et større arbejde, end jeg havde forestillet mig, og det har taget mig et år at få det organiseret. En ting er at skulle sælge sponsoraterne, men logistisk skal kabalen også gå op. Jeg skal også finde ud af, hvem der skal være speaker, hvem der skal stå for omgangstælleren, hvem der skal gøre rent, få fortalt der køres et 6-dagesløb og så videre. Men det har været en sjov proces, siger han.

Michael Sandstød har allerede sat sit aftryk på 6-dagesløbet. I år vil der blandt andet være boksning lørdag aften, mens Sandstød også afslører, at der er investeret penge i lys og lyd for hver aften at lave et flot show.

Dansker-begivenhed

I 1934 blev det første københavnske 6-dagesløb afviklet i Forum. Sidenhen har det haft en omtumlet tilværelse med flere pauser, men kriserne er blevet overvundet, og hver gang er 6-dagesløbet genopstået. Således kunne løbet sidste år fejre 50-års jubilæum, og Sandstød mener også, at begivenheden stadig har en plads i danskernes kulturelle hjerter.

- Så længe Dyrehavsbakken eksisterer, så gør 6-dagesløbet også. Det er en danskerbegivenhed. Jeg kan se, der kommer busser fra Jylland, så det er hele Danmark, der har taget det til sig. Det er ikke som en fodbold- eller håndboldkamp, det er fest, farver og cykelsport i høj klasse. Og ikke mindst, så er det en tradition, siger Michael Sandstød.