Nu taler Riis ud om sin svære barndom

I dokumentaren 'Riis Forfra' forsøger DR at skildre det tunge pres, som Bjarne Riis har levet under gennem både barndommen og de seneste år.

Bjarne Riis blænder op for et af de sjældne indblik i både hans professionelle og private liv og dets tilhørende forhindringer, når DR torsdag viser knap en times dokumentar om den tidligere holdejers mange udfordringer gennem både de seneste år og helt fra opvæksten i Herning.

I filmen træder Bjarne Riis' kone Anne Dorte Tanderup og sønnerne Thomas og Jesper Riis også frem og fortæller om deres offentligt kendte mand og far.

- Jeg har i mange år haft lyst til at lave filmen om mennesket Bjarne, som kun få kender. Jeg har ønsket at åbne op for den gådefulde skal, som han er kendt for. Der er ikke mange mennesker, som lever med så stort et pres, som han gør. Han har skullet håndtere alt fra et lukningstruet hold til alvorlige dopingbeskyldninger fra sine tidligere stjerner med Tyler Hamilton i spidsen. Det interessante har været at høre Bjarnes egne tanker omkring det, siger DR-journalisten bag filmen, Niels Christian Jung.

Han har lavet sine mange timers optagelser med Bjarne Riis bag facaden siden 2012. I foromtalen for dokumentaren fortæller DR, at seerne vil opleve en følelsesladet Bjarne Riis fortælle om sine frustrationer over for de energiske medier, der har trængt sig på med interesse for de dopingbeskyldninger som blandt andre eks-rytteren Tyler Hamilton har rettet mod den tidligere holdejer.

- Men seerne får også indblik i Bjarne Riis tanker om en svær opvækst, som primært foregik hos farmor adskilt fra sin bror og forældre, og om den indadvendthed, som har gjort ham så ordknap, og tynget ham hele livet, lyder det i pressemeddelelsen.

Bjarne Riis har samtidig haft et svært og perifært forhold til sin mor Bodil Riis, der juleaften 2012 døde alene i sin ældrebolig på Nørrebro i København. Bjarne Riis havde bevidst fravalgt at have et forhold til sin mor i sit voksenliv.

Dokumentaren om Bjarne Riis vises på DR torsdag den 9. januar kl. 20.30.

Læs også: