KØB PLUS!

Nu ryster jorden under dem her

Michael Rasmussen har talt om doping hos mange andre end sig selv over for antidopingmyndighederne. Sporten.dk kigger her på nogle af de folk, der nu måske mærker jorden ryste under sig.

Bjarne Riis: Michael Rasmussens dopingindrømmelse involverer også tiden som rytter hos Bjarne Riis, og ifølge bloggeren Kim Plesner, der skriver om cykelsport på veloropa.dk, så har Rasmussen i sine samtaler med antidopingmyndighederne fortalt, at Bjarne Riis vidste alt, hvad der foregik. Rasmussen kørte på holdet i 2002 - samtidig med blandt andre Tyler Hamilton, der i efteråret beskrev, hvordan Bjarne Riis var med til at introducere ham til dopinglægen Eufemiano Fuentes. Dermed belastes Bjarne Riis af, at endnu en tidligere rytter indrømmer at have brugt doping i sin tid på holdet. Det er efterfølgende blevet beskrevet, at Riis faktisk undlod at forlænge Rasmussens kontrakt med holdet, blandt andet fordi han var utryg ved danskeren. Og hollandske medier har for nylig berettet om, at Riis også sendte advarsler til Rabobank, som var i gang med at skrive kontrakt med Michael Rasmussen.

Jakob Fuglsang: Et af de største aktive navne på den danske cykelscene er Jakob Fuglsang, som netop er skiftet til Astana, og Michael Rasmussen og Jakob Fuglsang, der deler en fortid som mountainbikeryttere, er kendt for at have en meget tæt relation. De to har været træningskammerater i mange år, og Michael Rasmussen har aldrig forsømt en lejlighed for at rose Fuglsangs potentiale. Så tæt var forholdet mellem de to, at det på et tidspunkt, da Fuglsang stadig var rytter hos Bjarne Riis, blev for meget for netop Bjarne Riis, som forbød Fuglsang at omgås Michael Rasmussen så meget. - Jeg synes ikke, det er nogen god idé. Men alt det har vi snakket med Jakob om - helt stille og roligt. Og når han kommer ind på holdet, bliver han en del af vores træning. Vi har vores regler, som han skal indordne sig under. Det er en selvfølge, og det er Jakob klar over. Vi har både de ryttere og de rådgivere, han får brug for i sin træning, sagde Bjarne Riis til B.T.

Alberto Contador: I Touren 2007 kørte tre mænd deres helt eget løb i bjergene. De tre mænd var Levi Leipheimer, Michael Rasmussen og Alberto Contador. Nu har de to første indrømmet, at de var på det store dopingprogram, da det væddeløb fandt sted. Spørgsmålet er så, om Contador fulgte med på rent kildevand? I disse år var Alberto Contador under kraftig mistanke for at være en del af dopingsagen Operacion Puerto, hvor man spekulerede i, at han gemte sig bag initialerne "AC" som kunde hos lægen Eufemiano Fuentes. Contador er fra officiel side blevet renset for denne mistanke. Blandt dopingforskere og andre iagttagere er det en generel opfattelse, at Touren 2007 ikke var en særlig ren omgang.

Michael Boogerd og Denis Menchov: Disse to ryttere er blandt de mest prominente, som også hævdes at have været en del af et omfattende bloddopingprogram, som Rabobank havde gang i på en klinik i Østrig. Rasmussen har flere gange været mistænkt for også at have været en del af de dopede ryttere, men det har ikke været muligt at løfte bevisbyrden i sagen. Det vides ikke, om Rasmussen efter års afvisninger nu har indrømmet at have været en del af dette program i sine samtaler med antidopingmyndighederne, men han har indrømmet at have benyttet sig af blodtransfusioner. Boogerd er en af de største hollandske profiler fra det gamle Rabobank-hold, og han har stædigt holdt fast i, at han ikke brugte doping, selv om han er under mistanke for at have været en del af det dopingprogram, som flere fra holdet hævder var vidt udbredt i disse år.

Nicki Sørensen: Den flerfoldige danske mester har i løbet af sin karriere ikke været fedtet ind i alvorlige mistanker, men blev det pludselig torsdag eftermiddag, da både Danmarks Radio og Kim Plesner fra veloropa.dk skrev, at Nicki Sørensen af Michael Rasmussen er blevet angivet for at have taget doping. Det har ikke været muligt for sporten.dk at få bekræftet rigtigheden af disse oplysninger, men vi har fanget Kim Plesner, der dog ikke er meget for at uddybe. Hvor har du fået de informationer fra? - Det ønsker jeg ikke at fortælle. Men det er sandheden, du skriver? - Det kunne jo være rart at vide. Jeg vil sige, at der er to, der uafhængigt af hinanden, der har sagt det til mig.