KØB PLUS!

Novo starter cykelhold: Touren er målet

Dansk medicinalfirma bliver hovedsponsor for et cykelhold, hvis ultimative mål er at køre Tour de France.

Et nyt cykelhold med danske penge bag sig har set dagens lys. Det danske medicinalfirma Novo Nordisk meddeler tirsdag formiddag, at de bliver hovedsponsor på cykelholdet Team Novo Nordisk.

Cykelholdet får det helt specielle præg, at det udelukkende er diabetes-patienter, som kan køre på holdet. Holdet har tidligere fungeret under navnet Team Type 1, hvor atleter med og uden diabetes har kørt.

Team Novo Nordisk bliver et internationalt og professionelt hold med over 100 atleter indenfor cykling, triatlon og løb. Herunder er det professionelle cykelhold, hvis ultimative mål er at deltage i Tour de France,

- Som Team Novo Nordisk ønsker vi at vise verden, hvad der er muligt med en velreguleret diabetes. Tilsammen har vi i Team Novo Nordisk over 1.000 år på bagen med diabetes uden komplikationer, og vi er et godt eksempel på, hvordan livet med diabetes også kan være, siger Phil Southerland, som grundlagde holdet under navnet Team Type 1.

Cykelholdet har tidligere deltaget i store løb som Tour of Britain, Paris-Tours og USA Pro Cycling Challenge. Også i Danmark har holdet gjort sig gældende i Post Danmark Rundt.

Novo Nordisk vil med sponsoratet til cykelholdet sætte fokus på diabetes.

- Dette partnerskab bliver en del af vores Changing Diabetes® program og er en fantastisk mulighed for at udbrede kendskabet til diabetes og give diabetikere ny viden og inspiration i deres dagligdag.

- Det er endnu et skridt i vores arbejde med at formidle viden om muligheder for et godt liv med diabetes, siger Jakob Riis, direktør for Global Marketing i Novo Nordisk.