KØB PLUS!

Norsk cykelchef raser over Kim A.

Sportschefen for det norske cykelforbund kalder Kim Andersens udtalelser om doping for 'pinlige'.

Det har vakt røre i Norge, at den danske sportsdirektør på Team Radioshack, Kim Andersen, mandag her på sporten.dk, sagde, at han aldrig har set eller haft med doping at gøre, siden han stoppede sin aktive karriere.

Kim Andersen har været sportsdirektør for Team Chicky World, Team CSC og er i dag på Team Radioshack. Kim Andersen har været sportsdirektør for ryttere som Steffen Kjærgaard, Christian Vandevelde, Jörg Jaksche, Tyler Hamilton og David Zabriskie, som alle har indrømmet at have taget doping. Det hævder Kim Andersen, at han aldrig har set eller vidst noget om.

Formanden for det norske cykelforbund, Hans Falk, har læst Kim Andersens udtalelser, og han er mildest talt ikke imponeret.

Han kalder Kim Andersens udtalelser for 'pinlige', og han mener, at en person som Kim Andersen, der selv er testet positiv for doping, skal ud af cykelsporten.

- Jeg har jo ingen beviser for, hvad han har vidst, eller hvor involveret han har været, så det må egentlig stå for hans egen regning. Men med hans baggrund stoler jeg ikke hundrede procent på Kim Andersen, siger Hans Falk til procycling.no

- Jeg tror, at alle ledere som oplever at få en positiv test til en af sine ryttere, tænker tingene igennem. Det siger nok mere om ham som person, at han siger, at han er helt uskyldig og ikke har set eller kendt noget til det selv. Han har i hvert fald en troværdighed, der er lig nul, når det kommer til antidoping-arbejde, uddyber han.

Kim Andersen fortæller i interviewet med sporten.dk, at han ikke føler sig ansvarlig for de positive dopingtests, der har været til ryttere, som han har været sportslig ansvarlig for. Han har undret sig efterfølgende, men han har ikke selv været en del af rytternes ugerninger.

Den norske cykelkommentator, Mads Kaggestad, er heller ikke imponeret over Kim Andersen. Direkte adspurgt, om han køber Kim Andersens forklaring, svarer han:

- Nej, for det er et trist faktum, at han har ledet mange ryttere, som er gået i dopingfælden. Som leder er han ansvarlig for kulturen i organisationen, som han leder, og dermed har han ikke været sin opgave voksen, siger Kaggestad.

Læs også: