I deres debut som par nummer 7 vandt Lasse Norman og Michael Mørkøv det danske mesterskab i parløb foran et flot kørende par i form af Jonas Poulsen og Mathias Krigbaum.

Højdepunktet i årets danske banesæson udover naturligvis 6-dagesløb er det danske mesterskab i parløb, og i dag blev det afviklet i Ballerup Super Arena, der var tætpakket, da mange tilskuere, klart flest i denne banesæson hidtil, havde lagt vejen forbi danmarks eneste indendørs cykelbane.

Et meget stærkt felt var til start, så der var i den grad lagt op til et flot løb. 200 omgange svarende til 50 kilometer skulle der køres for de 13 deltagende par, hvor favoritterne var Lasse Norman og Michael Mørkøv, der tidligere i dag blev præsenteret som par nummer 7 til det københavnske 6-dagesløb 2013. De svigtede ikke.

De på papiret oplagte udfordrere var de danske mestre i form af Marc Hester og Jesper Mørkøv. En favorit kunne Mads Christensen ikke kaldes, men spændende var det igen at se Team Saxo – Tinkoff rytteren på banen efter mange års fravær.

Starten

Parrene sad og kiggede på hinanden de første 20 omgange, hvor der ikke var den store aktivitet.

Det kom der dog naturligvis ved den første spurt, som flot blev vundet af Simon Bigum og Jacob Mørkøv, der tog fem point, foran Michael Mørkøv og Lasse Norman, der snuppede tre point. Hester/Jesper Mørkøv tog to point, mens Mads Christensen/Elias Helleskov Busk tog et enkelt. Casper Folsach og Mathias Møller Nielsen angreb herefter og vandt anden spurt, mens Marc Hester tog de tre point. Det unge par i angreb blev fanget efter spurt. Sidstnævnte, Hester, spurtede igen i tredje spurt, som han vandt, mens 7erne ikke fik point.

Dog angreb de kort efter spurten, men Jesper Mørkøv i par nummer 9 var klar med det samme. Lasse Norman havde ikke for alvor åbnet op før fjerde spurt, men det gjorde han – og det gjorde han i den grad – i spurten, hvor han lukkede et hul op til Krigbaum og tog de fem point.

Men Norman fortsatte ufortrødent og Hester kunne ikke følge med. Krigbaum og Poulsen var de eneste, der i første omgang var med. Jesper Mørkøv forsøgte at lukke hullet, og holdt også et fint tempo, men Hester enten kunne eller ville ikke holde samme tempo. Norman og Michael Mørkøv øgede forspringet og kørte så stærkt, at Krigbaum og Poulsen ikke kunne følge med.

Det lykkedes for par nummer 7 at komme rundt til stor jubel for tilskuerne i Ballerup, mens Krigbaum/Poulsen fortsatte med at kæmpe.

Ungt par kæmpede sig til vunden omgang

Lasse Norman var dog ikke færdig, da han kom op til feltet, for han gik i front og tog tre point i den næste spurt, som Krigbaum vandt. Det unge par viste en evne til at kæmpe, der sjældent ses, og hele Ballerup Super Arena holdt da også med parret i deres forsøg på at komme rundt, hvilket med 90 omgange lykkedes. Dermed kom de flot på omgangshøjde med par nummer 7. Få omgange senere angreb Jesper Mørkøv, og de slog i første omgang hullet, men storebror Michael lukkede hurtigt hullet.

Sjette spurt snuppede Michael Mørkøv også. Stillingen med 80 omgange igen var altså at Mørkøv/Norman og Krigbaum/Poulsen var på omgangshøjde. Førstnævnte par havde indkørt 17 point og sidstnævnte 8. På tredjepladsen, en omgang efter, var Hester og Jesper Mørkøv med 13 point. Imponerende og interessant kom Krigbaum med et angreb efter syvende spurt, som Norman vandt, men Michael Mørkøv viste igen både overblik og styrke og var klar til at lukke hullet med det samme. Med 35 omgange tilbage kom fire par væk, men blandt dem var Hester/Jesper Mørkøv, der var nummer tre på dette tidspunkt, og parret lige efter dem, Bigum/Jacob Mørkøv, ikke. De kom dog op igen små ti omgange senere.

7erne snuppede guldet

Med 10 omgange tilbage, forud for den sidste spurt, lignede Michael Mørkøv og Lasse Norman en sikker vinder, idet de var 14 point foran Jonas Poulsen og Mathias Krigbaum. De skulle således bare sørge for, at det unge par ikke kom rundt og tog en omgang. Tredjepladsen var også sikker til Marc Hester og Jesper Mørkøv hvis de kunne undgå at et par på omgangshøjde tog en omgang. Et par omgange senere angreb Krigbaum med Mads Christensen og Marc Hester på hjul. Men det blev samlet igen med fire omgange tilbage. Godt nok vandt Krigbaum den sidste spurt foran Norman, der ellers kom flyvende bagfra, men det gjorde ingen forskel i forhold til kampen om sejren.

Således var det altså Lasse Norman og Michael Mørkøv, der i deres første parløb sammen nogensinde sejrede og blev danske mestre. Et populært vinderpar foran de mange tilskuere i Ballerup, der leverede god stemning og også fik noget for deres penge, for det var et flot cykelløb, de 13 par skabte. Jonas Poulsen og Mathias Krigbaum imponerede og overraskede ved at tage en meget flot sølvmedalje, mens Marc Hester og Jesper Mørkøv snuppede den sidste medalje.