Den spanske Tinkoff-rytter tabte tid i Vueltaen, mens Chris Froome fik kæmpet sig tilbage i hård afslutning.

Dumbría. Ezaro Viewpoint. Alberto Contador (Tinkoff) gik ned, da 3. etape af cykelløbet Vuelta a España blev kørt mandag.

En af løbets forhåndsfavoritter blev offer på den ekstremt hårde afsluttende stigning på 1,8 kilometer, hvor udbryderen Alexandre Geniez (FDJ) holdt forfølgerne bag sig og vandt etapen.

Franskmanden havde været en del af et syvmandsudbrud, der tog på eventyr tidligt på etapen, og Alexandre Geniez sikrede etapesejren med et forspring på 21 sekunder ned til spanieren Ruben Fernandez.

Movistar-rytteren fejrede andenpladsen som en sejr, hvilket skyldtes, at han overtog føringen i den samlede stilling fra Sky-rytteren Michal Kwiatkowski.

Yderligere fem sekunder efter fulgte en gruppe med blandt andre Chris Froome (Sky) og Alejandro Valverde (Movistar).

Tour de France-vinderen Froome havde ellers sluppet taget i favoritgruppen på den afsluttende stigning, der var en decideret modbydelig affære med stigningsprocenter på helt op til 30.

Som så ofte før havde Chris Froome dog regnet den ud, og briten kom tilbage og hentede seks sekunder på colombianeren Nairo Quintana (Movistar) og 28 sekunder på Alberto Contador.

Spanieren var allerede et stykke bagude i det samlede klassement, fordi Tinkoff klarede sig skidt i holdtidskørslen, der indledte Vueltaen.

Også Astana-håbet Miguel Angel Lopez var uheldig, da han styrtede og mistede over 12 minutter.

Colombianeren havde også problemer i holdtidskørslen, hvor han fik bøvl med kæden, så holdkammeraterne måtte vente længe på ham.

Vueltaens enlige dansker, Magnus Cort (Orica-Bikeexchange), havde kun to sekunder op til førertrøjen før etapen, men danskeren kunne som ventet ikke følge med.

Magnus Cort, der lå nummer 12 før etapen, blev nummer 180, over 16 minutter efter vinderen.

Samlet har Ruben Fernandez et forspring på syv sekunder til Alejandro Valverde, mens Chris Froome er nummer tre yderligere fire sekunder efter.

Nairo Quintana er 17 sekunder efter den førende rytter på femtepladsen, mens Alberto Contador fra sin placering som nummer 12 har 1 minut og 31 sekunder op til Ruben Fernandez.

Magnus Cort er nummer 143, 16 minutter og 13 sekunder fra førstepladsen.