KØB PLUS!

Michael Rasmussen - den logiske nummer 14

Michael Rasmussen menes at være den ’rytter nummer 14’, som Levi Leipheimer, hans tidligere holdkammerat på Rabobank, har set tage EPO ifølge USADA-rapporten.

Michael Rasmussens tid på det hollandske cykelhold Rabobank er stadig kilde til både kontroverser og hårdnakkede rygter om brug af sofistikerede dopingpræparater.

Mens retten i Arnhem i begyndelsen af marts skal afgøre, hvor stort et millionbeløb den tidligere bjergkonge skal have for en uberettiget fyreseddel under Tour de France i sommeren 2007, er den nu 38-årige danskers ageren i succesårene på Rabobank genstand for intens granskning.

I efterskælvet af den 1.000 sider lange rapport fra det amerikanske antidopingagentur USADA, hvor Lance Armstrongs biokemisk inducerede regime blev beskrevet ned i de mest lurvede detaljer, menes Michael Rasmussen også at figurere som et af de anonymiserede navne.

Det er simpel deduktion, der har fået hjemmesiden veloroom.com til at udpege Michael Rasmussen som den rytter nummer 14 i USADA-rapporten, Rabobank-kollegaen Levi Leipheimer har nævnt under ed ved de afhøringer i USADA, som endte med at fælde den syvdobbelte Tour-vinder Lance Armstrong.

Metoden har været rørende enkel.

En stribe relevante navne fra Leipheimers tid på US-Postal og Rabobank er blevet holdt op imod den sorte bjælke, der er sat over navnet i rapporten.

SE ET STØRRE UDSNIT AF BILLEDET HER

Her passer Michael Rasmussens navn millimeterpræcist ned. Hidtidige bud som Michael Boogerd eller Thomas Dekker er for korte til at passe ned i skabelonen og dermed peger pilen ufravigeligt på danskeren.

- Jeg var klar over, at rytter nummer 14 brugte EPO og jeg diskuterede det med ham adskillige gange, siger Leipheimer i rapporten.

- Det kan ikke være mig, for det har aldrig fundet sted, men det er ikke usandsynligt, at vi har diskuteret EPO, for hvem har ikke gjort det, lyder forsvaret Michael Rasmussen.

Michael Rasmussens forklaringer har tidligere vist sig at være tågede, når det kommer til tiden frem mod hans suspendering fra Rabobank under Tour de France i juli 2007.

Det blev fatalt for Michael Rasmussen, at han havde angivet Mexico som sit opholdssted frem mod Touren, mens han i samme periode blev set træne i Dolomitterne i Italien.

Røgsløret skyldtes ifølge Michael Rasmussens oprindelige forklaring et ønske om at redde ægteskabet, som angiveligt var problemfyldt. Men for nylig udvidede kaptajnen fra Christina Watches-Onfone den så til en plan om at sikre sig fred for de danske medier i et interview med sporten.dk.

Formodninger om, at Michael Rasmussen sammen med Rabobank-kolleger som Michael Boogerd, Thomas Dekker og Denis Menchov skulle have plejet omgang med en østrigsk blodbank efter Levi Leipheimers afsked med holdet, er dog aldrig blevet dokumenteret.

Læs også: