KØB PLUS!

Leipheimer: Kyllingen brugte EPO

Amerikaneren Levi Leipheimer har over for det amerikanske doping-agentur forklaret, at Michael Rasmussen brugte EPO.

Et vidneudsagn fra Levi Leipheimer belaster danske Michael Rasmussen, som Rabobank tilbage i 2007 trak ud af Tour de France, som han på daværende tidspunkt førte.

I forbindelse med afhøringerne af en række ryttere har Levi Leipheimer over for det amerikanske anti-dopingagentur (USADA) forklaret, at en rytter på Rabobank tog EPO.

I alt fik Levi Leipheimer 104 spørgsmål, og i spørgsmål nummer 50 lyder hans svar ifølge det danske internet-medium veloropa.dk:

- Jeg var klar over, at "Rytter 14" brugte EPO, og ved flere lejligheder diskuterede vi hans EPO-brug.

Det vides ikke med bestemthed, hvem Rytter 14 er, men det hollandske NRC Handelsblad mener at vide, at han er identisk med Michael Rasmussen.  Alle ryttere er anonymiseret i USADA-papirerne ved, at der er sat en sort bjælke hen over navnet. 

Men navnet ser forholdsvis langt ud, og det kunne godt matche med et navn på 16 bogstaver (og et mellemrum) som Michael Rasmussen.

Danskeren har selv tidligere nægtet, at han skulle være identisk med Rytter 14.

Tidligere lørdag skrev hollandske NRC Handelsblad, at fire ryttere, Michael Rasmussen, Michael Boogerd, Thomas Dekker og Denis Menchov alle fik foretaget bloddoping i Østrig.

- Jeg blev hjulpet til at bruge doping af Rabobanks holdlæge, Geert Leinders, fra hvem jeg har købt EPO, har Levi Leipheimer forklaret.  

Dette benægter Geert Leinders:

- Jeg har som holdlæge aldrig brugt produkter eller metoder på dopinglisten.

Du kan selv læse Levi Leipheimers forklaring til USADA ved at klikke HER (kræver, at du kan åbne PDF-filer på din computer)