KØB PLUS!

Lasse Norman: Går efter VM-guld

Den 20-årige cykelrytter er fuld af selvtillid efter et gyldent 2012.

Banecykelrytteren Lasse Norman Hansen trak for alvor overskrifter, da han tilbage i august vandt OL-guld i omnium i London, og ved den netop overståede World Cup i Glasgow vandt han igen guld i disciplinerne 4000 meter holdforfølgelsesløb og 4000 meter individuel holdforfølgelsesløb. Men selvom Danmark endte øverst på skamlen, siger Lasse Norman, at holdet kunne have været i bedre form.

- Vi er i forholdsvis god form alle sammen. Men ikke topform overhovedet. Men vi har trænet godt op imod det, og så ramte vi den bare rigtig godt og var godt kørende alle sammen, fortæller Lasse Norman til sporten.dk søndag eftermiddag.

Men når holdet nu ikke var i topform, men hev guld med hjem alligevel, så kunne grænserne for, hvad holdet kan opnå, hvis de rammer formen, synes fjerne. Lasse Norman er dog selvsikkert beskeden, når det kommer til egne evner.

- Selvfølgelig er der altid grænser, men jeg tror, vi kan komme rigtig langt, når vi rammer topformen, siger han.

Og netop topformen er, hvad holdet stiler efter. De kommende vintermåneder skal bruges på træning til VM i Hviderusland i februar, hvor Lasse Norman spår gode chancer for det danske hold.

- Jeg tror på, at vi når vores topform til VM, og hvis vi rammer den rigtig godt, så kan vi køre med om titlen.

Også landstræneren var selvsagt godt tilfreds med holdet præstation i Glasgow, og tror også på mere succes til holdet i 2013.

- Det er superflot kørt af drengene. Vi kørte vel nærmest perfekt i finalen og fik det optimale ud af alle mand. Jeg er også rigtig godt tilfreds med tiden i forhold til, at vi er på dette tidspunkt af året, men jeg tror på, at vi kan køre endnu stærkere til VM i februar, hvilket vi også skal, hvis vi skal have medalje, siger Danmarks banelandstræner, Casper Jørgensen, i en pressemeddelelse.

Læs også: