De er vant til at blive testet i voldsom grad, men selvom der muligvis stadig findes cykelryttere med flere stoffer i blodet end selv den mest dedikerede Roskilde Festival-deltager, er UCIs nyeste antidoping-tiltag alligevel for meget af det gode.

Der skal nu testet for doping om natten, og det er ikke optimalt for præstationerner, mener Lars Bak, der lige nu kører de hollandske og franske landeveje tynde sammen sit Lotto-Soudal-hold.

»Vi kan være imod det, men vi kan ikke gøre noget ved det. Som cykelrytter lægger man sig fladt ned og har ikke rigtig nogen rettigheder. Hvis det er det, der skal til, så må det være sådan. Men på en måde er det at gå over stregen. Og det går jo imod en sportsmands døgnrytme,« siger Lars Bak.

De nye tests er UCIs seneste forsøg på at få fjernet doping fra cykelsporten, og derfor kan Tour de France-rytterne godt forvente, at der vil blive banket på deres dør, mens de forsøger at få de få timers søvn, det nu engang kan blive til efter et par hundrede kilometer på cykel hver dag.

Der er allerede foretaget de første natlige tests inden Tour de France, og det fortsætter. Men den danske Lotto-Soudal-rytter har alligevel en bøn.

»Jeg håber, at man primært laver natlige test hos de ryttere, hvor man har en eller anden form for mistanke. Hvis man kan se, at en rytters biologiske pas kører snorlige, så behøver man vel ikke?,« lyder det fra Lars Bak.