KØB PLUS!

Landstræner: Guld giver speciel følelse

Det danske hold har genetableret sig i verdenseliten i holdforfølgelsesløb, mener Casper Jørgensen, den danske banelandstræner.

Det er efterhånden en del år siden, at Danmark har sejret ved en World Cup i holdforfølgelsesløb, men efter en fornem præstation blev den statistik brudt i dag, da alle de 11 konkurrenter til Danmark fik baghjul. Dermed kunne de fire unge danskere efterfølgende lade sig hylde på podiet i Glasgow.

- Stemningen er rigtig god. Det er lang tid siden, vi har vundet en World Cup i holdløb - vi skal helt tilbage til det gamle 4000 meter hold for at finde seneste sejr, så stemningen er god, og så er det jo altid sjovt at vinde - specielt i holdløb, hvor det er en helt specielt oplevelse, fortæller en glad banelandstræner, Casper Jørgensen, til Feltet.dk fra Glasgow.

Det har dog ikke været noget, landstræneren har tænkt over, at det var lang tid siden, Danmark sidst sejrede i disciplinen. 

- Selvfølgelig vil man gerne vinde, men vi kigger meget på tiderne og den process vi er inde i. Sejren kommer nu, og det er dejligt, men det er ikke noget, vi som sådan har satset på. Vi går op i, at vi skal blive bedre og bedre, og gør vi det, så kommer sejrene også.

Danmark var suveræn i formiddagens kvalifikation, hvor de værste konkurrenter, Storbritannien, i øvrigt styrtede og derfor udgik, og derfor var det også som favoritter, at Lasse Norman, Rasmus Quaade, Casper Folsach og Mathias Møller Nielsen gik ind til finalen mod det tyske mandskab. Men opmærksomhed fra den danske lejr var ikke noget, tyskerne fik.

- Vi besluttede os for, at vi ikke ville lægge mærke til Tyskland. Vi troede på, at hvis vi kørte op til vores bedste, ville vi slå dem, så vi lagde ikke mærke til dem men kørte i stedet efter det tidsskema, der var lagt - og det skema fulgte de faktisk nærmest perfekt hele vejen. Så vi kørte efter det, vi troede, vi kunne, i stedet for at bruge energi på dem, siger landstræneren.

Casper Jørgensen kunne desuden også fortælle, at tiden også næsten var, som han havde håbet, da 4.01 netop var det, skemaet var lagt efter, hvilket de ikke var langt fra. 

- Det er en god tid taget i betragtning af hvor vi er rent træningsmæssigt og hvor vi er henne i sæsonen. Det lover godt frem mod VM.

Landstræneren indrømmer da også, at da han så feltet var hans forhåbning på forhånd en dansk sejr.

- Jeg så os som et af de stærkeste hold. Igen er det jo en process, vi er inde i, men med feltet, hvor der manglede et par lande, gik vi efter at vinde, fortæller Casper Jørgensen, der ser Rusland, Australien, Storbritannien og New Zealand som de værste konkurrenter til Danmark.

Rusland, Australien og New Zealand kørte ikke, mens Storbritannien som tidligere nævnt styrtede. Dermed kan man sige, at Danmark var de store favoritter, og det levede de op til, men at vinde så suverænt, som tilfældet var, sætter også endnu en streg under, at Danmark er at finde i det bedste selskab - sammen med de fire øvrige nævnte lande - indenfor holdforfølgelsesløb.

- Jeg havde en forhåbning om, at vi godt kunne gøre det her fordi vi har fortsat stimen efter OL og jeg vidste, vi havde et godt niveau. Jeg tror også, det afspejler niveauet i holdløb for tiden, at der er nogle hold, der er rigtig gode og derfra er der så et stykke ned til de andre. Jeg synes, vi for halvandet til to år siden var ved at ryge lidt ud af verdenseliten, men jeg synes vi er tilbage på et niveau, hvor vi kan sige, at vi er i verdenseliten, afslutter Casper Jørgensen til Feltet.dk.

I morgen, lørdag, er der igen dansk deltagelse på Sir Chris Hoy Velodrome, som banen i Glasgow hedder, så Casper Jørgensen og det danske banelandshold jagter mere succes i morgen.

feltet.dk

Læs også: