Michael Rasmussens seneste syv år har været en kaotisk rejse.

Fra toppen af Col d’Aubisque til en to-værelses lejlighed i Randers. Siden hele verden i 2007 chokeret så til, da Michael Rasmussen blev flået ud af Tour de France kort før den samlede sejr, har livet slået en kolbøtte for Kyllingen fra Tølløse.

En skilmisse, en dopingdom, en opslidende retssag og nu lukningen af cykelprojektet, der skulle realisere drømmen om at føre et dansk cykelhold til Tour de France, har været den barske virkelighed for 40-årige Michael Rasmussen. I dag står han opført i folkeregisteret på en adresse med en to-værelses lejlighed i Randers sammen med sin nyligt offentliggjorte kæreste af iransk afstamning, Shohreh Bahrami.

Kontrasten til toppen af cykelkarrieren er slående. Sammen med mexicanske Cariza Muñoz og sønnen Milo blev tilværelsen op gennem 00’erne tilbragt i en lækker, luksuriøs villa i Italien ud til Gardasøen. På landevejen styrede han mod cyklingens største trone. Som Michael Rasmussen nogenlunde ordret formulerede det i et interview til BT før Touren i 2007.

- Denne her Tour kommer til at afgøre, om jeg kan sidde ved Gardasøen og drikke Cappuccino resten af mine dage, eller om jeg kommer til at blive rejsende i sko og strømper.

Michael Rasmussen ses her sammen med sønnen Milo og eks-konen Cariza dengang alt var idyl i Italien. Arkivfoto.
Michael Rasmussen ses her sammen med sønnen Milo og eks-konen Cariza dengang alt var idyl i Italien. Arkivfoto. Foto: Jeppe Michael Jensen
Vis mere

I dag er virkeligheden tættere på sidstnævnte scenarie end det søde liv ved Gardasøen.

Da ejeren af Christina Watches-KUMA, Claus Hembo, onsdag smed håndklædet i ringen, var det samtidig endnu en mavepuster til Michael Rasmussen, der med udgangen af året atter må iføre sig sko og strømper i jagten på nye arbejdsgange. Dermed må han åbne et nyt kapitel i det liv, han allerede sidste år inviterede offentligheden ind i med udgivelsen af selvbiografien ’Gul Feber’.  Bogen, hvor han fortalte om sit årelange dopingmisbrug.

Hvad 40-årige Michael Rasmussen i fremtiden vil kaste sig over, kan kun han selv løfte sløret for. Men arbejdshandskerne må på igen. Drømmen om at nyde sit otium med mange millioner på lommen smuldrede, da Tour-sejren blev revet fra ham og efterlod ham i dyb krise.

- Jeg leder hele hotelværelset igennem. Tjekker hvert eneste vindue og gardinstang for at finde et reb, jeg kan hænge mig i, har Michael Rasmussen siden fortalt om den skæbnesvangre dag, hvor han blev hevet ud af løbet.

Siden fulgte slaget i sommeren 2013, da hans langvarige erstatningssag mod Rabobank blev tabt. En sag, der kunne have indbragt 42 millioner kroner.

Michael Rasmussen (i midten) med sin advokat Andre Brantjes (th.) under retssagen mod Rabobank
Michael Rasmussen (i midten) med sin advokat Andre Brantjes (th.) under retssagen mod Rabobank Foto: BAS CZERWINSKI
Vis mere

Men Michael Rasmussen har hver gang rejst sig igen, og Claus Hembo, som var manden, der gav Michael Rasmussen chancen på Christina Watches, fortæller, at fremtiden meget vel kan byde på endnu et parløb.

- Michael er ansat hos os og har fået tilbudet om at fortsætte som sportslig koordinator hos os. Men hvad Michael vil, har han ikke gjort op med sig selv endnu. Der er sket mange ting i hans liv med skilsmisse og alle mulige andre ting, siger Claus Hembo til BT og fortæller dermed, at han sammen med sin kone, Christina Hembo, er positivt indstillet på at fortsætte i sportens verden.

BT kunne allerede tidligere på måneden fortælle, at Claus Hembo vil købe sig ind i FC Midtjylland håndbold. Sker det, kan det måske blive med Michael Rasmussen i en rolle.

- Michael er en meget intelligent fyr, som har en masse kvalifikationer. Hvis vi eksempelvis går ind i håndbold, så kunne Michael Rasmussen sagtens være med til det. Han er en omgængelig fyr og interessant at tale med. Mange synes, han er en interessant personlighed. Han er jo stået af cyklen og har ikke et stempel i panden, hvor der står, han kun kan tale med cykelfolk, fortæller Claus Hembo, der dog understreger, at intet er afklaret.

Michael Rasmussen fortsætter muligvis samarbejdet med Claus Hembo (th.), som har undersøgt muligheden for at gå ind i FCM Håndbold
Michael Rasmussen fortsætter muligvis samarbejdet med Claus Hembo (th.), som har undersøgt muligheden for at gå ind i FCM Håndbold Foto: Jesper Kristensen
Vis mere

Det er Michael Rasmussen efter alt at dømme heller ikke. Men trods dopinghistorik og et forlist cykelhold er der stadig muligheder i den profesionelle cykelverden, vurderer Brian Holm, sportsdirektør hos Omega Pharma-Quick Step.

- Ja, hvorfor ikke? Der har før været andre med en dopingfortid, der har fået en ny rolle i cykelsporten. Så hvorfor skulle Michael ikke? Han har efterhånden vist, at han er dedikeret. Han elsker jo cykling, fortæller Brian Holm.

En rolle som sportsdirektør på et internationalt cykelhold er ikke umuligt, mener han.

- Hvad der skete før i tiden, tror jeg de fleste er kommet over. Internationalt har der været mange skandaler siden Michael, siger Brian Holm.

Michael Rasmussen blev sidste år idømt to års dopingkarantæne DIF’s dopingnævn. Karantænen løber frem til 7. februar 2015.