KØB PLUS!

Kyllingen: Sådan kommer holdet videre

Selvom Michael Rasmussen er ærgerlig over ikke at være en del af Christina Watches-Onfone længere, så er han sikker på, at holdet kan levere store resultater på trods af hans fravær.

I torsdags stod Michael Rasmussen frem og indrømmede et dopingmisbrug gennem 12 år. Det betød, at Christina Watches-Onfone med det samme suspenderede ham, så han ikke længere var en del af holdet. Michael Rasmussen har dog stadig et 25 procent ejerskab i holdet og har desuden knyttet et nært venskab til flere af rytterne. Derfor var det også en selvfølge, at han i går aftes kom til hotellet i Italien, hvor Christina Watches-Onfone lige nu holder til, for at sikre sig, at hans nu tidligere holdkammerater er trygge efter indrømmelsen.

- Jeg kunne godt fornemme, at der ganske kort var en usikkerhed om holdets eksistens, fordi det jo indtil videre har været centreret rundt om mig. Men holdet er nu så etableret og ligger nummer et på kontinentalranglisten, og det er ikke mig, der har lavet pointene. Det er der en masse andre ryttere, der har. Det er også det, der har været min målsætning, forklarer Michael Rasmussen til Feltet.dk, og fortsætter:

- Jeg har flere gange fortalt, at jeg var mere tilfreds, når mine holdkammerater vandt, end når jeg selv vandt. Det betyder lige præcis, at det sportslige tab ikke bliver stort. Så jeg ville til enhver tid kunne stoppe som cykelrytter og rykke over i en administrativ rolle. Det sidste kommer selvfølgelig på standby, fordi jeg jo ikke er en del af holdet længere. Det forhindrer mig dog ikke i at være rigtig godt tilfreds med det, der er bygget op.”

Folk er klar til at tage over

Med suspensionen af Michael Rasmussen efterlader det uomtvisteligt et stort hul på holdet, men hovedpersonen har selv et godt billede af, hvem der er klar til at løfte det ansvar, som han havde på holdet.

- Jeg er ret sikker på, at Angelo (Furlan red.) vil være manden for det. Han har alderen og karismaen til det. Desuden er han jo i stand til at tale tre-fire forskellige sprog og dermed også samle holdet. Han har også erfaringen. Angelo er den eneste, der har været med fra starten af dem, der er tilbage. Jeg tror sagtens, at han kan udfylde den rolle, fordi han har rigtig mange gode egenskaber, som holdet kan drage nytte af, siger Michael Rasmussen.

En anden, der rent automatisk er leder på holdet, er Christina Watches-Onfones nye sportsdirektør Søren Rasmussen, og selvom han er ny i faget, så ser Michael Rasmussen mange kvaliteter hos ham. Samtidig skal Søren Rasmussen dog også have opbakning fra nogle af de mere rutinerede ryttere.

- Søren er jo på en meget stejl indlæringskurve. Tiden render lige nu virkelig hurtigt. Det gode er, at han er enormt organiseret og har en masse erfaringer fra sportsverdenen. Han ved godt, hvad det vil sige at lide. Det kan godt være, at han kommer til kort rent taktisk til at starte med, men der har vi jo også en masse folk derude, der har vundet klassikere og etaper i de store tours. De ved jo godt, hvordan kagen skal skæres. Der er nok dygtige folk at trække på, siger den tidligere danske toprytter.

Målet er klart

I starten var det planen, at Christina Watches-Onfone skulle blive et professionelt kontinentalhold med Michael Rasmussen på holdet. I kraft af at han ikke længere er en del af det, er det derfor ikke en mulighed. Visionerne har dog langt fra ændret sig, og den Pro Kontinentale-række er stadig deres hovedfokus. Det ses blandt andet med investeringerne af ryttere fra otte forskellige nationer.

- Det vigtigste for os er, at dem, der er her, er yderst kvalificerede til det. Det næste led er så, at vi skal forberede os på at blive Pro Kontinentale, og der skal vi være dygtige til at få en masse nationer til at arbejde sammen. Det er tvingende nødvendigt. Hvis vi skal op og være Pro Kontinentale, så er det ikke nok at hente ryttermateriale på dansk grund, og det er også et led i udviklingsprocessen for holdet, siger Michael Rasmussen, der nu samtidig med sin suspension har valgt at trække sig tilbage som professionel cykelrytter.

Fredag, da Michael Rasmussen kom ind på hotellet, var det tydeligt at se, at rytterne stadig respekterer ham som menneske, men de er også afklarede med, at holdet i de kommende år må klare sig uden den karismatiske dansker. Både på og ikke mindst uden for landevejene. Michael Rasmussen selv er ærgerlig over, at han ikke kan være en del af det, men også fortrøstningsfuld på holdets vegne.

- Jeg er helt afgjort positiv på holdets vegne. Jeg er selvfølgelig ærgerlig over, at jeg ikke selv kan være med, men samtidig er jeg fortrøstningsfuld, og holdets eksistens er langt fra truet, afslutter Michael Rasmussen over for Feltet.dk.