KØB PLUS!

Kyllingen: Giro i DK er min gyldne chance

Michael Rasmussen og Christina Watches skal på jagt efter 30-40 mio. kr.

Giro d’Italia med start i Danmark? Det lyder som en aprilsnar, men det er ganske vist. På et pressemøde her til formiddag i Horsens vil byerne Horsens og Herning sammen med Sport Event Danmark offentliggøre planerne for, at verdens næststørste etapeløb i 2012 begynder på jysk asfalt.

Den nyhed kan blive det endegyldige springbræt for det nystartede danske hold Christina Watches-Onfone med Michael Rasmussen i spidsen. For med hjemstavn i netop Herning, der angiveligt er udset til at være startby, vil det være oplagt at lægge alle kræfter i forsøget på at opnå Pro Continental-status, altså niveauet lige under Pro Touren, og dermed være i spil som wildcard-modtager til Giroen.

- Hvis det er rigtigt, så er det en gylden mulighed for dansk cykelsport og os i særdeleshed, siger Michael Rasmussen.

Han lægger dog heller ikke skjul på, at der skal nogle endog meget pengestærke folk med, hvis drømmen skal have gang på jord.

- Et realistisk bud er, at vi i midten af august skal have rejst 30-40 mio. kr., så vi kan stille den bankgaranti til UCI, der gør, at vi kan finde så gode ryttere, at vi kan komme i spil til Giro d’Italia. Men altså, Herning har tidligere vist sig at være en by, der er driftig. Og når man først vil noget i den by, så er der ikke langt fra snak til første spadestik. Det er det, vi skal udnytte. Og der er pengestærke folk nok omkring Herning. Det er dem, vi skal have fat i, siger Michael Rasmussen.

Han erkender, at det er en voldsom opgave, det nystartede hold står overfor. I søndags vandt man den første sejr i et mindre løb i Tyskland, men det er et helt andet gear, der skal findes frem, hvis forhåbningerne om deltagelse i Giro d’Italia skal leve videre.

- Der er ingen tvivl om, at vi får travlt. Vi har ligget vandret i de sidste måneder for at nå til, hvor vi er nu, og vi vil ligge vandret i det kommende år, hvis det her bliver en realitet. Men der er lang vej. Sagen er jo, at det er så simpelt at lave et godt cykelhold, hvis man har en millardær fra Luxembourg i ryggen. Det svære er at finde ham, siger Michael Rasmussen, der dog ikke er i tvivl om, at det kan blive det afgørende springbræt for det danske hold.

- Jeg ser det her som den store katalysator til, at vi kommer op i den næstbedste liga næste år, hvor vi kan køre de her løb. Det er det momentum, vi skal udnytte.

Herning har tidligere forsøgt at få Tour de France-starten, men efter flere års forsøg, måtte man for fem år siden give op, da det stod klart, at Christian Prudhomme, direktøren for ASO, der arrangerer det franske løb, endegyldigt slog fast, at transporten fra Herning til Frankrig var for stor en opgave. Samme reservationer har arrangørerne af Giroen ikke haft, hvilket understreges af, at man tidligere har lagt starter i Belgien og til 2012-udgaven sågar var i kontakt med Washington DC i USA som mulig startby.

Læs også:

Din kommentar