Michael Rasmussen gav tirsdag nye informationer omkring sin omdiskuterede whereabout-sag. Rasmussen føler, han har en god sag mod Rabobank.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Da Michael Rasmussen i 2007 indrømmede, at han ikke havde opholdt sig i Mexico, som han havde oplyst til UCIs dopingmyndighed, sagde han, at der lå ægteskabelige forklaringer bag de forkerte whereabouts.

Rasmussen opholdte sig i virkeligheden i Italien, hvor han forberedte sig på Tour de France, som han bekendt blev hevet ud af, lige som han stod overfor at blive hyldet i Paris, som vinder af verdens hårdeste cykelløb.

- Jeg vil godt beklage overfor offentligheden og UCI, at jeg har givet forkerte oplysninger. Det har jeg gjort ene og alene af ægteskabelige årsager, og det vil jeg af hensyn til min familie ikke komme yderligere ind på i dag. Jeg vil ikke gå i detaljer med det, sagde Michael Rasmussen ved et pressemøde i 2007. 

Men det var alligevel ikke hele forklaringen på, hvorfor Michael Rasmussen havde givet forkerte oplysninger. Det fortalte danskeren selv, da han tirsdag var i retten i Arnhem i Holland, hvor han kører en retssag med sit tidligere hold, Rabobank, for uberettiget fyring. 

Under en fire en halv time lang afhøring, fortalte Rasmussen, at den egentlige forklaring på, at han havde opgivet Mexico som opholdssted var for at holde journalister på afstand. Overfor sporten.dk uddyber Rasmussen den nye forklaring.

Du forklarede i retten, at det var for at holde pressen væk, at du oplyste, at du var i Mexico. Hvorfor?

- Når man er den eneste dansker, og der er utroligt mange danske journalister, så kan det være svært at få et roligt øjeblik til at koncentrere sig om det, det egentlig handler om for mig, nemlig at sidde på en cykel.

Men er det ikke rigtigt forstået, at pressen slet ikke vidste, at du havde oplyst, at du var i Mexico?

- Njarh, men de kunne jo heller ikke kontakte mig. Det var ikke på en offensiv måde, jeg meldte ud, at jeg var i Mexico, men jeg skiftede telefonnummer, så det var kun nogle ganske gå personer, som kunne komme i kontakt med mig i den periode. Så derfor kunne journalisterne ikke ringe til mig. Der var nogen, der forsøgte at ringe til mig, for det kunne jeg jo se, da jeg tændte for min oprindelige telefon. Der var rigtig mange ubesvarede opkald fra en masse journalister.

Så hovedårsagen til, at du oplyste, at du var i Mexico var for at koncentrere dig om at træne og undgå journalister?

- Ja.

Tidligere har du forklaret, at der lå familiære årsager til, at du oplyste, at du var i Mexico?

- Ja. At de problemer kom oven i gjorde det ikke mere fornuftigt, at have journalister rendende.

Men det var også en del af forklaringen?

- Ja.

Michael Rasmussen løber ikke fra, at han snød med sine whereabouts i det ene tilfælde, men han fastholder, at Rabobank hele tiden var vidende om det. Og det er her stridsspørgsmålet mellem de to parter står. Michael Rasmussen kræver 42 millioner kroner for en uberettiget fyring. Han har i første omgang fået et mindre beløb, men danskeren vil have en større erstatning. 

I retten blev der fremlagt SMS-beskeder mellem Michael Rasmussen og en læge, samt en email mellem Michael Rasmussen og Team Manager Theo De Rooij. Ingen af delene peger entydigt på, om Michael Rasmussen eller Rabobank har ret.

Michael Rasmussen oplyste desuden i retten, at han allerede i april 2007 fortalte sin sportsdirektør, Erik Breukink, og sin læge, Jacques Van Marken, om sine lyssky planer. Rasmussen er ikke i tvivl om, at han har ret, og at Rabobank vidste besked om de forkerte whereabouts.

- Min fornemmelse er uændret. Jeg synes stadig, at jeg har en god sag. Det er Rabobank, der har bevisbyrden. De skal bevise, at de ikke vidste, at jeg ikke var i Mexico, og det synes jeg afgjort ikke, at de har gjort, siger Michael Rasmussen. Retssagen fortsætter d. 7. marts, hvor lægen Jean-Paul Van Mantgem, den tidligere Rabobank-massør, Jordi Nunoz, og måske rytteren Thomas Dekker, skal afhøres.