Claus Hembo vil flytte Christina Watches-Onfone til udlandet, hvis ikke de får en licens af DCU

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Christina Watches-Onfone er havnet i en bitter strid med Danmarks Cykle Union (DCU), og hvis ikke der er fundet en løsning inden onsdag kl. 12.00, så flytter Michael Rasmussens hold til udlandet.

Det kan ende med at blive konsekvensen for danske hold, som kører på continental-niveau. Den bitre strid mellem Christina Watches-Onfone og DCU blev lørdag beskrevet i sporten.dk. Striden går på, DCU ikke kan godkende Christina Watches-Onfones regnskab, fordi det ifølge cykleunionen ikke er fyldestgørende i forhold til DCUs regler.

Direktør i Christina Watches-Onfone, Claus Hembo, mener, at han og holdet har levet op til alle krav, og han føler sig så dårligt behandlet, at han kan se sig nødsaget til at få licens i et andet land.

- Hvis den her helt urimelige behandling fra DCU ender med, at de nægter at give os licens, så står jeg med to muligheder, hvor den første er at lukke holdet, og den anden er at køre på en udenlandsk licens. Og så vælger jeg den sidste løsning. Men det burde være helt og aldeles unødvendigt, siger Claus Hembo.

Ideen til at forsætte holdet på en udenlandsk licens er opstået, efter sagen om licens-problemerne kom frem i BT. Claus Hembo fortæller, at han på baggrund af artiklen er blevet kontaktet af udenlandske forbund.

- Det vil være rigtig ubehageligt at skulle lukke holdet. Vi noterer os, at den artikel der blev bragt i BT i lørdags, er blevet oversat og skrevet i tyske, franske, spanske, italienske og engelske medier over hele verden. Og derfor er der kommet positiv respons fra andre lande, som synes det kunne være spændende at have vores cykelhold.

- Jeg kan ikke presse DCU. Jeg må bare konstatere, at vores hold mangler en licens. Vi er et dansk hold, så jeg mener, at det er fuldstændig vanvittigt, hvis vi skal ud og have en licens i et andet land, men hvis ikke DCU vil godkende vores materiale, så ved vi, at der står andre lande og siger ’kom til os’. Og så er vi nødt til at tage imod deres tilbud, siger direktøren, som ikke vil afsløre hvilket forbund og lande, der har kontaktet ham med interesse.

De seks øvrige danske continental-hold har fået godkendt deres ansøgning af DCU, og de modtager af UCI en licens til næste sæson. Ansøgningsprocessen begyndte allerede i maj, men Christina Watches-Onfones regnskab er ikke blevet godkendt, selvom det har været oppe i DCUs bestyrelse to gange.

Ifølge direktør i DCU, Jesper Worre, har DCU udførligt beskrevet, hvilke informationer unionen mangler, før den kan blåstemple holdets økonomi, som værende sikker. Det mener Hembo ikke, at han har modtaget. Han fortæller, at han lige nu ikke aner, hvad han og holdet skal gøre, og han henviser til, at regnskabet er godkendt og sendt fra holdets statsautoriserede revisor.

- Vi beder om, at Christina Watches-Onfone overholder de samme regler, som alle de andre hold. Ligesom tidligere har vi bedt om et regnskab, som giver et indblik i holdets økonomi. Det har vi skrevet til holdet, så han ved udmærket godt, hvad det er, vi beder om, siger Jesper Worre, som ikke vil kommentere på Hembos udenlandske licens-flirt.

Claus Hembo sendte sent søndag en mail til formand i DCU, Tom Lund, og DCUs bestyrelse, hvor han opfordrer til, at der findes en løsning. Jesper Worre har ikke modtaget mailen, men han er orienteret om den. Men han kan og vil ikke gradbøje reglerne. Christina Watches-Onfone har fået at vide, hvad de skal foretage sig for at blive godkendt, og hvis ikke holdet sender et fyldestgørende regnskab inden i morgen kl. 12.00, får holdet ingen dansk licens.

- Det er en meget speciel oplevelse at have med Claus Hembo at gøre. Først forsøger han at bruge pressen til ikke at aflevere et regnskab, og nu har han i en sen nattetime skrevet en email til DCUs bestyrelse igen for at undgå at sende regnskabet. Men der er ikke nogle ændringer fra DCUs bestyrelses side. Holdet skal aflevere et regnskab ligesom de øvrige continental hold.