KØB PLUS!

Kun Matti er sikker til VM

Kaptajn Breschel får afgørende indflydelse på sammensætningen af VM-truppen

Det er landstræneren, der bestemmer. Men kaptajn Matti Breschel har mere end bare et ord at skulle have sagt, når der skal udvælges yderligere en håndfuld ryttere til det dansk hold. der skal køres VM på landevej 25. september.

- Jeg er i meget tæt korrespondance med Matti Breschel, der har fået status som vores ubestridte leder ved dette VM, understreger landstræner Lars Bonde.

Matti Breschel, der vandt VM-bronze i 2008 og sølv i fjor, er med sine meritter et helt igennem naturligt bud på manden, der skal køres for. Ikke mindst på en VM-rute, der ser ud til at ligge godt til den 26-årige Rabobank-stjerne.

Men landstræner Bonde lægger ikke skjul på, at Breschels prioriteringer vejer tungt, når der skal sættes navn på de fem ryttere, der skal understøtte drømmen om dansk guld.

- Det er ikke Matti Breschel, der bestemmer, hvem der skal på holdet. Men jeg lytter til, hvad han siger og gør sig af tanker om holdets sammensætning, siger Bonde.

Landstræneren står i positive problemer med et kobbel topmotiverede danske prof-ryttere, der alle står i kø for at være med til den største sportsbegivenhed på dansk grund i årtier.

- Jeg tror, det er første gang i min tid som landstræner, at jeg kan melde alle mand klar. Man kan tydeligt mærke en meget stor motivation hos rytterne, fordi det er VM i Danmark. Der er virkelig noget at køre om i år, siger Lars Bonde, der ikke vil løfte sløret for sin trup før om tidligst et par uger.

- Men jeg kigger på ryttere, som dels er i stand til at holde deres position i feltet, som kan beskytte Matti undervejs og så være der for ham i finalen.

Medaljehåbet Matti Breschel er aktuelt i fuldt sving med et trimme VM-formen i Vuelta España. Og det danske stortalent ser ud til at være på helt rette spor, selv om det ikke er blevet til nogle sejre i en skadesplaget sæson.

- Matti er lige der, hvor han skal være på nuværende tidspunkt, set med mine øjne. Der er stadig fire uger til VM, så der er tid endnu til at ramme den absolutte top. Jeg er ikke ked af, at Edvald Boasson Hagen ser ud til at være på toppen lige nu, for han kan næppe holde formen. Til gengæld ville jeg være bekymret, hvis jeg var Mark Cavendish, hvorimod Daniele Bennati og John Degenkolb også ser stærke ud, lyder vurderingen af VM-rivalerne.