KØB PLUS!

Kim Andersen afbryder doping-interview

Sportsdirektøren afbrød et TV-interview om doping med norsk TV.

Kim Andersen er blevet inddraget i én af de mange dopinghistorier i øjeblikket. Tirsdag indrømmede den norske pensionerede rytter, Steffen Kjærgaard, at han var dopet på US Postal, og at han begyndte sit misbrug, da han kørte for danske Team Chicky World.

Dengang var Kim Andersen sportsdirektør for det lille danske hold. Norsk TV2 ville onsdag interviewe Kim Andersen om Steffen Kjærgaards indrømmelse, da de mødte den danske sportsdirektør ved præsentationen af Tour de France-ruten 2013.

Det begyndte fint, men Kim Andersen endte med at afbryde interviewet.

- Det er selvfølgelig forkert, men det kunne også lade sig gøre uden doping, svarede Kim Andersen til at begynde med om Steffen Kjærgaards dopingmisbrug.

Kim Andersen tilføjer, at han ikke kendte noget til indtagelse af de forbudte stoffer, som blandt andet var EPO. Norsk TV2 spørger derefter til sagen omkring Armstrong, som er blevet strippet for sine syv Tour de France-titler på baggrund af dopingrapporten fra USA.

- Det er meget svært at tage stilling til. Det er alt sammen noget, der er bygget på vidner. Det ser meget slemt ud, men omvendt er han heller ikke testet positiv, svarer Kim Andersen.

Herefter ønsker Kim Andersen ikke længere at svare på flere spørgsmål, da intervieweren forsøger at få flere kommentarer fra danskeren.

- Det vil jeg ikke kommentere, siger Kim Andersen, som herefter siger ”stop” til den norske interviewer, og signalerer med hænderne, at han ikke ønsker, at interviewet fortsætter.

Se "TV-interviewet på TV2 Sporten Norge her"

Kim Andersen blev i sin aktive karriere taget for doping. Han har siden skabt sig en karriere som respekteret sportsdirektør for blandt andre Bjarne Riis. Han var manden med det sportslige ansvar på Team Leopard-Trek, men har i år været sat ud på et sidespor som sportsdirektør hos Team Radioshack.

Efter Johan Bruyneel er blevet fyret fra Radioshack ser det ud til, at Kim Andersen næste år vil indtage en mere fremtrædende rolle næste år.