KØB PLUS!

Kilde: Armstrong indrømmer doping

Ifølge amerikansk medie vil Lance Armstrong indrømme et årelangt dopingmisbrug i et interview med Oprah Winfrey.

Når USAs ubestridte talkshowdronning, Oprah Winfrey, i næste uge gæster Lance Armstrong, kan en sand nyhedsbombe blive detoneret.

Ifølge den amerikanske avis USA Today har den amerikanske cykelrytter besluttet sig for at tale ud om det dopingmisbrug, der ifølge det amerikanske dopingagentur USADA hjalp ham til hele syv Tour de France-sejre.

Avisen bygger sin påstand på en kilde, der har kendskab til sagen, men har krævet fuld anonymitet.

Interviewet bliver en del af udsendelsen 'Oprahs next chapter', hvor den 41-årige texaner har inviteret Oprah Winfrey hjem i privaten til en ærlig snak om hele den dopingsag, der i sidste ende kostede ham alle hans Tour-sejre og en livslang karriere fra sporten.

Det er det første interview, amerikaneren giver om sagen.

Indrømmer Lance Armstrong at have dopet sig gennem sin karriere, vil det sætte et foreløbigt punktum på en sag, der har udviklet sig til lidt af en farce.
Armstrong blev tilbage i oktober fældet af en 1000 sider lang rapport fra det amerikanske doping-agentur USADA, men har siden kategorisk afvist beskyldningerne.

Spekulationerne om en kovending i sagen blussede dog frem i sidste uge, da New York Times meddele, at texaneren gik rundt med overvejelser om at indrømme et misbrug. Angiveligt for at redde den triatlon-karriere han efter den professionelle cykling har satset på.

En historie, der dog aldrig er blevet bekræftet af Lance Armstrong eller hans advokat.

Og senest udtalte Andy Schleck, at han ikke kunne forestille sig, at Armstrong ville benægte misbruget over for talkshowdronningen.

Nu kan texaneren så passende selv sætte ord på hele forløbet, og noget tyder altså på, at der er en indrømmelse på vej. Ifølge USA Todays kilde vil Armstrong dog næppe gå i detaljer omkring specifikke episoder.

Interviewet bliver optaget mandag d. 14. januar i den texanske cykelrytters hjem og bliver sendt klokken tre natten til fredag den 17. januar dansk tid.

Læs også: