KØB PLUS!

Katusha-stjernen håber på løsning

Helt uventet blev Katusha valgt fra, da de sidste WorldTour licenser mandag skulle uddeles. Holdets stjerne, Joaquim Rodriguez, antyder dog, at beslutningen næppe blot accepteres.

Hvis henholdsvis lettelsen og begejstringen var stor hos Team Saxo-Tinkoff og Argos-Shimano, var chokket tilsvarende stort hos Katusha, da det stod klart, at UCIs licenskommission gjorde det russiske hold til sorteper i den svære kabale, som kommissionen skulle have til at gå op.

Helt uventet kom meldingen om ikke at forlænge licensen hos det hold, der lønner den mest succesfulde rytter i 2012 ifølge UCIs egen rangliste, Joaquim Rodriguez.

Og spanieren var ligesom alle andre mildest talt overrasket over afgørelsen, som betyder, at rytteren vil være afhængig af wildcard tildelinger, hvis han og holdet i 2013 skal deltage i kalenderens største løb. Det selv om Joaquim Rodriguez i den forgangne sæson blandt meget andet blev nummer to i både Giro d’Italia og Vuelta a Espana, foruden at vinde etaper i de to etapeløb samt både klassikere som Giro di Lombardia og La Fleche Walonne.

Af strategiske grunde afviste Joaquim Rodriguez dog mandag at kommentere konkret på sagen, men udtalte dog til det spanske cykelsportsmedie, biciciclismo, at han 'håber alt vil blive løst'.

- Jeg ved ikke, hvordan det fungerer, og indtil det er klart, foretrækker jeg ikke at sige noget, for alt, hvad du siger, kan gå imod os, forklarede han i diplomatiske vendinger ved et gallaarrangement i Madrid.

Resten af Katusha holdet befandt sig på en holdsamling i Bibbona nær Firenze i Italien, da den uventede nyhed tikkede ind. Der er endnu ikke kommet en officielt reaktion fra Katusha holdets ledelse.

feltet.dk

Læs også: