KØB PLUS!

Katusha går til CAS for at få licens

De forsmåede russere går nu til den internationale sportsdomstol CAS for at få licens til næste års World Tour.

I mandags blev det offentliggjort, at Katusha ikke får en licens i cykelsportens bedste række, som ProTeam. Holdet havde ellers klaret sig godt nok til en plads i top 15 på UCI's value points-rangliste, hvor holdenes sportslige niveau vurderes gennem et hemmeligt pointsystem.

Dette giver normalt en licens som ProTeam, men ansøgerne vurderes også ud fra økonomiske, administrative og etiske krav, og det er her, at Katusha efter licenskommissionens mening fejlede.

Det er licenskommissionen under den internationale cykelunion, UCI, der står for at uddele licenserne. Indtil videre har de ifølge det russiske hold ikke givet Katusha en tilfredsstillende forklaring på afvisningen af deres ansøgning om ProTeam-licens. Det har nu fået holdet til at lægge sag an mod licenskommissionen ved CAS. Det meddeler holdet i dag i en pressemeddelelse.

- At lægge sag an ved CAS blev en direkte konsekvens af den isolationspolitik, som UCI's licenskommission fører, og sker i klar overensstemmelse med alle love og regler, lyder det fra holdet.

feltet.dk