KØB PLUS!

Katusha fravalgt til Giroen

Det russiske hold, Katusha, er kommet i strid modvind. Nu får holdet heller ikke lov til at deltage i Giro d'Italia, men er dog inviteret til etapeløbet Tirreno-Adriatico, Milano-Sanremo og Lombardiet Rundt.

RCS Sport har her til eftermiddag offentliggjort, hvilke hold som kommer med til Giro d'Italia i 2013. Arrangørerne meddeler, at de har bedømt det russiske hold, Katusha, som et professionelt kontinental hold, og dermed kan arrangørerne vrage holdet til Giro d'Italia, og det har de altså valgt at gøre.

Katusha var oprindelig kvalificeret til at blive et World Tour hold, og dermed automatisk deltage i alle verdens største cykelløb. Men den Internationale Cykelunion (UCI) valgte den 10. december 2012 ikke at give holdet en World Tour-licens. Årsagen er ikke kendt, men spekulationerne går på, at det russiske hold ikke har kunnet overholde etiske regler, som er en vigtig del af at være et 1. divisionshold. Katusha har anket UCIs licensafgørelse til den Internationale Sportsdomstol (CAS).

Følgende hold deltager automatisk i Giro d'Italia 2013

AG2r La Mondiale (Frankrig), Astana Pro Team (Kazakthan), BMC Racing Team (USA), Cannondale (Italien), Euskaltel - Euskadi (Spanien), FDJ – Big Mat (Frankrig), Tidligere Rabobank / Blanco Pro Cycling Team (Holland), Garmin - Sharp (USA), Lampre-Merida (Italien), Lotto-Belisol (Belgien), Movistar Team (Spanien), Omega Pharma - QuickStep Cycling Team (Belgien), Orica - GreenEdge (Australien), RadioShack-Nissan (Luxembourg), Sky Procycling (Storbritannien), Team Argos-Shimano (Holland), Team Saxo-Tinkoff (Danmark), Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team (Holland).

Følgende hold er inviteret

Androni Giocattoli (Italien) - Automatisk deltagelse, da de vandt Coppa Italia i 2012
Bardiani Valvole – CSF Inox (Italien)
Colombia (Colombia)
Vini Fantini (Italien)

Giro d'Italia afvikles i 2013 fra den 4-26. maj, hvert hold må deltage med ni ryttere.

Læs også: