KØB PLUS!

Kaos truer Kyllingens hold

Kaos truer Christina Watches-Onfone efter masse-udskiftning og afsked med sportsdirektør

Kursen er klar. Den hedder deltagelse i Tour de France 2016. Men hvem der til den tid vil være i truppen hos Christina Watches-Onfone, er straks mere uklart.

Det ambitiøse cykelhold, der er bygget op omkring den tidligere Tour-bjergkonge Michael Rasmussen, står over for en udrensning af de helt store inden næste sæson.

Ni ud af truppens i alt 16 ryttere forlader med udgangen af i år holdet. Dermed har Christina Watches-Onfone varslet en sportslig overhaling af de helt store.

- Vores trup skal nu styrkes endnu mere. Det har betydet, at vi allerede nu må sige farvel til ryttere, som, enten selv eller vi ikke føler, passer helt ind i vores set up for 2013, siger administrerende direktør Claus Hembo til sporten.dk.

Blandt de profiler, der forlader Christina Watches-Onfone er Michael Reihs, som ikke kunne få opfyldt sine lønkrav for den kommende sæson til trods for at have været den mest konstante leverandør af topresultater i holdets to-årige levetid.

- Vi kunne ikke få enderne til at mødes, men jeg vil ikke smække med døren af den grund, siger Reihs, som erkender, at der har været megen turbulens i 2012 hos Michael Rasmussen og kompagni. Et stort tab-Michael Blaudzuns afsked som sportsdirektør var et stort tab for holdet. Man siger godt nok, at ingen er uundværlige, men nogle er er altså sværere at undvære end andre, pointerer 33-årige Reihs, som er en af de mest erfarne ryttere på den hjemlige scene.

Også sportsdirektør Allan Bo Andresen, der tog over efter eks-professionelle Michael Blaudzun, har valgt at sige farvel og tak. Derfor står Christina Watches-Onfone nu reelt uden sportslig ledelse.-Det sker af hensyn til min familie. Men det har været voldsomt spændende at være en del af holdet, siger Andresen, som ser med blandede følelser på den tungt roterende svingdør, der sender stribevis af danskere ud af truppen.

- Min personlige holdning er, at det skal være en god repræsentation af danske ryttere på et continental hold.Jeg er glad for at arbejde med danske talenter, siger Andresen, som altså ikke bliver en del af et hold, hvor der i følge sporten.dk's oplysninger nu vil komme et antal østeuropæiske navne ind sammen med en enkelt eller to erfarne ryttere fra den italienske arbejdsløshedskø.

- Vi er ikke noget dansk talentudviklingshold. Der kommer spændende udenlandske navne ind til sæsonen 2013, og vi vil i det hele taget nedprioritere nogle af de danske løb til fordel for mange af de invitationer, vi har fra Asien efter vore sejre i Tour of China, siger Claus Hembo.

De forlader Christina Watches-Onfone:

Michael Reihs
Rasmus Guldhammer
Daniel Foder
Alexander Kamp
Martin Lind
Kristian Sobota
Niki Byrgesen
Thomas Frei
Rene Jørgensen (stopper karrieren)
Allan Bo Andresen (sportsdirektør)

Læs også: