KØB PLUS!

Jørgen Leth: Riis er bange

Kommentator og forfatter Jørgen Leth mener, at Bjarne Riis ikke tager til genmæle, fordi han er for bange for at blive straffet.

En Rambøll-måling for Jyllands-Posten viser, at en tredjedel af danskerne mener, at Bjarne Riis skal stoppe som chef for sit cykelhold, mens godt 50 procent mener, at han kan fortsætte. 

TV2-kommentator Jørgen Leth synes, at det er forståeligt, at en tredjedel er negative over for Riis, som ifølge Leth er for bange til at reagere på beskyldningerne.
 
 - Jeg kan godt forstå, at mange synes, at hans tavshed har været for påfaldende og slører begivenhederne, som han søges indblandet i, siger han til spn.dk og fortsætter:

- Han (Bjarne Riis, red.) har fortsat et forklaringsproblem. Jeg mener, at det er rimeligt og forventeligt, at Riis svarer. Men det tyder på, at han er så tilpas bange for at blive straffet, at han ikke vil. Det kan jeg ikke forstå. Jeg synes, at det er kedeligt. Men måske psykologisk forståeligt, siger Leth.

Jørgen Leth selv mener ikke, at Riis skal stoppe og håber på, at holdejeren vil vær at finder i Tour de France til næste år. 

- Jeg vil også gerne have, at han fortsætter. Jeg glæder mig til næste års Tour de France, og jeg håber, at Bjarne Riis er med. Også med ham synes jeg, at det er dårligt at straffe bagud. Det vil være ærgerligt, hvis hans anstrengelser for at lave et godt cykelhold gennem årene ikke skal føres videre nu, da han har et godt hold på papiret, siger Leth.

Læs også: