KØB PLUS!

Jaksche måtte ikke vidne om Riis

I retssagen mod den spanske læge Eufemiano Fuentes, greb dommeren ind, da talen faldt på den danske holdejer

Bjarne Riis kom kortvarigt på dagsordenen under afhøringen af tyskeren Jörg Jaksche mandag, da anklagemyndigheden bragte danskeren navn op i forbindelse med sagen mod den spanske dopinglæge Eufemiano Fuentes.

Men dommer Julia Santamaria nægtede at lade den forhenværende CSC-rytter svare på spørgsmål om Bjarne Riis.

Det slog Julia Santamaria fast, da anklagemyndigheden forsøgte at spørge ind til den danske holdejers rolle i Jaksches brug af doping og konsultation af dopinglægen Eufemiano Funtes i løbet af tyskerens tid hos Team CSC.

Dermed holder Julia Santamaria fast i, at sagen kun skal omhandle de tiltalte personer og ikke sætte andre i forbindelse med potentielt strafbare anklager om eksempelvis doping.

Således afviste hun også på et tidligere retsmøde i sagen, at lade Eufemiano Fuentes afsløre navnene på sine klienter og identiteterne bag de anslåede 200 poser med blod, som blev fundet hos den spanske læge under en ransagning i 2006.

Det har Fuentes ellers erklæret sig klar til, hvis retten pålagde ham at gøre det.

Jörg Jaksche fortalte dog i lighed med sine tidligere dopingerkendelser, at han var dopet i sin tid hos Team CSC i 2004. Her har Jörg Jaksche flere gange hævdet, at Bjarne Riis kendte til tyskerens dopingmisbrug af blandt andet EPO, og at de sammen diskuterede brugen af forbudte stoffer i en skilift.

I 2006 blev Jörg Jaksche afsløret i doping-aktionen Operacion Puerto, hvor han indrømmede at være rytteren med dæknavnet Bella i de papirer, politiet konfiskerede fra Eufemiano Fuentes' klinik.

I sagen mod Eufemiano Fuentes står den spanske læge ikke tiltalt for at have bistået brug af doping og blodtransfusioner. Han er tiltalt for at have bragt sine klienters sundhed i fare gennem sin praksis, men det nægter Fuentes.

Senere mandag skal endnu en tidligere CSC-rytter for retten i Madrid, der sker, når italieneren Ivan Basso skal vidne i sagen.

Læs også: