*


KØB PLUS!

Jaksche: Fuentes var vant til Riis-ryttere

Da den tyske rytter Jörg Jaksche første gang besøgte doping-lægen Eufemiano Fuentes, undrede spanieren sig over, at han ikke var kommet året før, hvis Jaksche var under Bjarne Riis' vinger.

Tyske Jörg Jaksche er nu med til at kaste nye skygger over Bjarne Riis. Jaksche fortæller i et interview med Ekstra Bladet, hvordan han efter skiftet fra Riis til det spanske Liberty Seguros-hold, ledet af Manolo Saiz, blev sendt direkte til doping-lægen Eufemiano Fuentes. Ved det første besøg på klinikken i Madrid undrede Fuentes sig over, at Jaksche ikke allerede var kommet året før, da tyskerens kørte i Team CSCs farver:

– Under et af mine allerførste møder med Fuentes sagde han, at han undrede sig over, at jeg ikke allerede året før var blevet sendt på besøg hos ham af Team CSC. Jeg kunne ikke andet end antage, at han allerede havde modtaget besøg af adskillige ryttere, som var blevet henvist til ham af ledelsen på Team CSC. Og han havde altså også forventet at se mig på klinikken noget før.

- Det var organiseret – Jeg fik det klare indtryk, at adskillige CSC-ryttere var blevet sendt til Madrid for at besøge Fuentes. Det var ikke noget individuelt. Det var en organiseret ting med en automatik, der betød, at ryttere på et vist niveau blev sendt til Fuentes, siger Jaksche, der i et interview med det tyske magasin Der Spiegel for nogle år siden fortalte om, hvordan Bjarne Riis under en fælles tur i en skilift på en af holdets træningslejre havde givet ham detaljerede råd i, hvordan man bedst doper sig uden at blive opdaget.

Jaksche konstaterer i øvrigt, at han er overbevist om, at Tyler Hamilton fortæller sandheden i sin kommende bog, The Secret Race. Det er en virkelighed, som alle der har været i sporten et par år vil kunne genkende, konstaterer den tyske eks-rytter.

Læs også: