KØB PLUS!

Jaksche: Doping tilladt hos Riis

Den tidligere CSC-rytter Jörg Jaksche har ingen tillid til Bjarne Riis, som han siger tillod doping.

Bjarne Riis får mandag det glatte lag af den tidligere CSC-rytter Jörg Jaksche i et interview med internet-mediet cyclingnews.

Her bliver den tidligere doping-dømte rytter spurgt om, hvad han tænker om de holdejere, der var dengang, han kørte, og som stadigvæk er aktive inden for cykelsporten.

- Jeg stoler ikke på dem, svarer Jörg Jaksche.

- Problemet er, at man kun bliver betalt for resultaterne. Firmaerne investerer i cykling, fordi de gerne vil have PR. Man får PR, når man har succes, og man får succes, hvis man bruger doping, lyder første del af svaret.

- Jeg stoler ikke på Bjarne Riis, for han var dopet, da han selv kørte, og doping var accepteret på hans hold. Jeg kan sige det klart, for jeg var på CSC, og jeg stoler ikke på, at de har tænkt sig at ændre noget, siger Jörg Jaksche og fortsætter:

- I teorien burde de være ude af sporten, for de fortjener ikke længere at være med. Men så får man et praktisk problem, for hvem skulle så styre holdene? Man skal have folk, der har den nødvendige viden og muligheden for at gøre den slags. Riis var for mig at se én, der både havde viden og muligheder. Han sendte Hamilton til Fuentes (berygtet dopinglæge, red.). Og hvad har han gjort for at ændre noget siden da?

Jaksches konklusion i artiklen er, at det ikke er den efterhånden alvorligt mistænkte Lance Armstrong, som er problemet i cykelsporten. Det er selve systemet.

Jörg Jaksche var hos CSC i et enkelt år (2004), hvor han vandt Tour Mediterranean og Paris-Nice. I 2006 blev han afsløret i doping-aktionen Operacion Puerto, hvor han indrømmede at være rytteren med dæknavnet Bella i de papirer, politiet konfiskerede fra Eufemiano Fuentes' klinik.

Læs også: