Hver tredje dansker: Gå af, Riis!

En tredjedel af danskerne mener, at Bjarne Riis bør stoppe som leder af sit cykelhold

Bjarne Riis bør stoppe som chef for et professionelt cykelhold på grund af beskydningerne om, at han har opfordret til og støttet doping på sine hold. Det mener 30,3 procent af danskerne i en Rambøll-måling lavet for Jyllands-Posten.

På trods af at Bjarne Riis én enkelt gang har afvist beskyldningerne, og siden ikke har villet snakke om dem, så ser det altså ud til, at de seneste beskyldninger om, at han kendte til og bidrog til doping på sine hold, påvirker danskerne. Mens en tredjedel altså mener, at han skal stoppe som cykelchef, synes 50,3 procent at Riis godt kan fortsætte.

Danmarks Cykle Union (DCU) og DIF vil ikke tage stilling til om, hvorvidt Bjarne Riis skal stoppe, men begge organisationer mener, at Riis skal tage til genmæle over for beskyldningerne.

- Vi har hele tiden sagt, at Bjarne Riis, som er et ikon i dansk cykelsport og har en stor international rolle, har en særlig forpligtelse – også med hans fortid in mente – til at overbevise omverdenen om, at han kæmper for en ren cykelsport. Derfor er han efter min mening nødt til at forklare sig i forhold til de meget hårde anklager, der er imod ham, siger DCU-formand Tom Lund til Jyllands-Posten, mens Morten Mølholm, udviklingschef i DIF, er enig:

- Jeg synes, at han skal bryde tavsheden. For mig at se er der ingen tvivl om, at det er en taktik ikke at sige noget, for så går det hele nok over. Vi har desværre set mystiske sager tidligere, hvor den taktik har virket. F.eks. om de 50.000 kr. Fränk Schleck overførte til Eufemiano Fuentes, siger Mølholm.

I samme måling  svarer 68,7 procent af de spurgte, at den seneste tids dopingafsløringer ikke påvirker deres interesse for cykelsporten, mens 26,3 procent svarer, at deres interesse er påvirket negativt.

- Det ser ud til, at majoriteten af danskerne stadig har tillid til ham (Bjarne Riis, red.) som holdleder. Og det kan man sådan set godt have, eftersom det, der er kommet frem, er ting fra før 2006. Det er en overdrevet reaktion, at det skal ramme Bjarne Riis, at Lance Armstrong kommer i problemer. Det vil være alvorligt, hvis der kom ting frem fra 2007,2008 eller 2009, siger Verner Møller, professor i idræt ved Aarhus Universitet.

Læs også: