KØB PLUS!

Holm: Licensen ER vigtig for Riis

Hvis nogen forsøger at tale betydningen af en World Tour-licens til Team Saxo Bank-Tinkoff Bank ned, får de ikke opbakning fra Brian Holm

Bjarne Riis' mandskab er langt fra garanteret en plads i cyklingens Superliga, der giver automatisk adgang til alle de store løb i 2013, og det er ikke en lille ubetydelighed, hvis man skulle tro det. Det slår Brian Holm, sportsdirektør for Omega Pharma-Quickstep, fast over for sporten.tv2.dk:

- En World Tour-licens er vigtig for alle hold - også for Bjarnes. Det kan godt være, holdet alligevel kommer til at deltage i de store løb, men for sponsorerne er garantien vigtig, siger Brian Holm.

- For vores hold er det meget vigtigt at have en garanti for at stille op i selv den mindste klassiker, for det har stor betydning for vore sponsorer, at de har den sikkerhed. Det er en verden til forskel på at være World Tour-hold og Pro Kontinental-hold, siger Holm til sporten.tv2.dk.

Mandag offentliggjorde UCI en liste over 15 hold, der klart forventes at få en World Tour-licens, og der var Team Saxo Bank-Tinkoff Bank altså ikke iblandt. De figurerer i stedet på en liste over fem hold, hvoraf kun tre forventes at få den fineste licens, og sportsligt har UCI rangeret danskerholdet som det svageste af de fem.

Derfor er det de andre og mere luftige kriterier etik, økonomi og administration, der skal overbevise UCI's licenskommision om, at Riis trods den sportslige vurdering skal have en licens. Den vurdering kommer til at foregå i løbet af november måned. og UCI har opstillet en deadline 10. december som dagen, hvor det endeligt lægges fast, hvem der får World Tour-licenser.

Hvis World Tour-licensen glipper er løb som Tour de France, Giro d'Italia og de store klassiskere ingen selvfølge for Riis, men med Alberto Contador og andre stærke ryttere må man dog forvente, at de får tildelt wildcards til løbene.