KØB PLUS!

Her gemmer Riis sig

Bjarne Riis samlede mandag sit nye hold i de første forberedelser til næste sæson. Men pressen er stadig lukket ude

Det skulle have været en glædelig begivenhed.

Hele det nye Team Saxo Bank-Tinkoff samlet for første gang, med alt hvad det indebærer af forventningsglæde og spænding for, hvad der venter dem på et af verdens største cykelhold i næste sæson.

Sådan er det hvert år, når Bjarne Riis samler sit cykelhold til sine velkendte teambuilding-lejre, hvor holdet rystes sammen.

I år går turen til Gran Canaria, hvor Bjarne Riis har samlet ikke bare ryttere, men alle ansatte fra Team Saxo Bank-Tinkoff, hvilket betyder omkring 70 personer, som i to uger skal bo på et luksuriøst golf-resort på den populære ferieø.

Men ikke alt er som det plejer. Normalt er både holdet og Bjarne Riis interesseret i at få pressen på besøg, så den kan får et indblik i, hvordan Riis bruger teambuilding som et vigtigt middel til at opnå større resultater i cykelløbene.

I år ligger der dog ingen invitation fra Bjarne Riis til pressen.

Den dopinganklagede holdejer ønsker ikke at snakke med pressen, og holdets pressechef, Anders Damgaard, har gjort det klart, at holdet ikke ønsker opmærksomhed.

- Vi har ingen kommentarer, siger Anders Damgaard, som heller ikke vil svare på, hvorfor Bjarne Riis ikke ønsker at svare på dopinganklagerne.

Bjarne Riis’ flyverskjul bunder i den aktuelle krise i cykelsporten. Den sønderlemmende dopingrapport fra USA, som blotlagde omfattende doping på Lance Armstrongs US Postal, trækker spor til Bjarne Riis.

Riis’ tidligere ryttere Christian Vande Velde og David Zabriskie har fortalt under ed, at de dopede sig på Team CSC, dog uden at Riis havde en aktiv hånd med i spillet.

Værre ser det dog ud for Bjarne Riis i Tyler Hamiltons vidneforklaring.

Hamilton har i et interview med BT forklaret, at Bjarne Riis ikke blot var vidende om Hamiltons omfattende dopingbrug i 2002 og 2003, men også spillede en aktiv rolle i snyderiet. Riis var ifølge Hamilton bindeleddet mellem ham og dopinglægen Eufemiano Fuentes.

Riis har afvist alle anklager, men har ikke ønsket at lade sig interviewe af sporten.dk, og har siden Alberto Contadors sejr i Vuelta a España i september ikke talt med dansk presse.

I løbet af mandagen ankom rytterne fra deres hjem over hele verden. Sammen mødtes de på Anfi Tauro Golf, hvor Bjarne Riis befandt sig.

Sporten.dks udsendte mødte Chris Anker Sørensen og Christopher Juul Jensen, som begge var ankommet fra deres hjem i Lucca i Italien.

Sikkerhedsvagter gjorde det dog klart, at vi skulle forlade stedet, som var under ekstra sikkerhedsforanstaltninger på grund af cykelholdets tilstedeværelse.

De 70 ansatte på Team Saxo Bank-Tinkoff skal i de kommende dage igennem forskellige aktiviteter som en del af teambuildingen.

Indtil videre er programmet lagt for den første uge, hvor der er aktiviteter i dag, torsdag og fredag.

Onsdag skal rytterne på deres første fælles træningstur.

Læs også: