KØB PLUS!

Hembo: Økonomisk stærkere end Riis' hold

Claus Hembo forstår ikke, hvorfor Christina Watches-Onfones regnskab har været et tvivlsspørgsmål i DCU.

Christina Watches-Onfone fik få minutter før deadline godkendt deres regnskab i Danmarks Cykle Union (DCU), så de også næste år kan kalde sig et dansk continental-hold.

Men det var i sidste øjeblik, at holdet blev godkendt. Direktør i Christina Watches-Onfone, Claus Hembo, forstår ikke, hvorfor DCU ikke ville godkende regnskabet tidligere.

- Jeg synes, det er beklageligt. Jeg mener ikke, at der på noget tidspunkt har været tvivl om, at vores hold både kan og vil drive et cykelhold, siger direktøren.

Regnskabet blev godkendt, da revisionsfirmaet BDO tog direkte kontakt til DCU-direktør Jesper Worre, og i fællesskab fandt de frem til de sidste informationer, som DCU manglede for at kunne garantere for holdets økonomi overfor den internationale cykleunion (UCI).

Hembo glæder sig over, at det lykkes at blive enige, men han undrer sig over processen. Når han kigger på firmaets egenkapital og overskud, så mener han, at det til fulde beviser, at holdet er rentabelt. Det skyldes, at Christina Watches-Onfone er en del af selskabet Christina Design London APS, som hovedsageligt driver andre forretninger

- Selv når vi tager Bjarne Riis' cykelhold med, så er vi stadig det økonomisk stærkeste hold i Danmark. Jeg synes egentlig ikke, det er så svært at se, at vi har levet op til de ønsker som DCU har. Deres ønske er at sikre, at et hold ikke bryder sammen midt i en sæson, og jeg kan sagtens forstå, at de har det krav. Men jeg mener aldrig, at der nogensinde har kunnet være tvivl om vores økonomi, siger Hembo som i slutfasen af den genstridige proces luftede muligheden for at flytte holdet til udlandet, hvor han ifølge efter udsagn har fået invitationer.

- Det var en mulighed at flytte udenlands, men det var absolut kun en nødløsning, for vi mener, at vi er et dansk hold. Men hvis mulighederne havde været, at vi enten kunne lukke holdet eller flytte det, så havde vi været nødt til at flytte til udlandet.

Læs også: