KØB PLUS!

Heltene samles i par nummer 7

Cykelheltene fra sidste sommer samles til det Københavnske 6-dagesløb i publikums yndlings-par nummer 7

Danmark jublede sammen med Michael Mørkøv, da han den første juli sidste år viste en knyttet næve og smilede ind i tv-kameraet efter at have vundet fjerde bjergspurt på Tour de Frances første etape og dermed sikret sig den prikkede bjergtrøje. En trøje, han holdt frem til og med sjette etape.

Godt en måned senere jublede Danmark igen - denne gang sammen med den blot 20-årige Lasse Norman Hansen, som lærte langt de fleste danskere, hvad omnium er. For det var lige netop i omnium disciplinen, at Lasse Norman Hansen blev olympisk mester efter en tapper præstation, hvor han blandt andet kom stærkt igen ovenpå et dramatisk styrt på et afgørende tidspunkt.

Fra den 31. januar til den 5. februar bliver der mulighed for at se de to danske cykelhelte køre sammen, når den erfarne Mørkøv danner par med unge Norman Hansen ved årets københavnske 6-dagesløb. De to kører sammen i det legendariske par nummer 7 og er de to store profiler ved 6-dagesløbet 2013.

- Jeg er rigtig glad for at få chancen som en del af par nummer 7, og jeg glæder mig meget til at have Michael som makker, siger Lasse Norman Hansen.

Lasse Norman Hansen har ikke meget erfaring med 6-dagesløb. Kun en enkelt gang i Ballerup og tre i alt er det indtil videre blevet til, hvor bedste resultat er en fjerdeplads ved 6-dagesløbet i Gent.

Helt anderledes er det med 27-årige Michael Mørkøv, der har vundet syv 6-dagesløb i alt. Tre af dem er hentet i Ballerup sammen med Alex Rasmussen, men han er ude med karantæne, og derfor skal Mørkøv nu prøve at vinde på hjemmebane med en ny makker.

Mens Norman Hansen er en smule forsigtig i sine udtalelser og håber på podiet, så lægger Mørkøv ikke skjul på, at det for ham kun er sejren, der for alvor tæller noget.

- Jeg kommer til Ballerup for at vinde, og jeg tror på, det kan lade sig gøre med Lasse. Det er klart, han stiller op til opgaven ydmygt. Han har kun kørt en enkelt gang før i Ballerup og sluttede længere nede på resultatlisten, så det er også stort for ham at sige, at han tror, han kan vinde, siger Michael Mørkøv og tilføjer:

- Men jeg tror, han har niveauet til at køre med om sejren sammen med mig.

Sidste år sluttede Lasse Norman Hansen på en 11. plads i sin debut i det københavnske 6-dagesløb, men siden da er der sket meget, mener den olympiske mester, der har vundet utallige priser hen over vinteren.

- Jeg har flyttet mig utrolig meget fysisk siden da. Sidste år havde jeg ikke det samme bundniveau. Det er nok der, jeg har flyttet mig mest. Efter det flytter topniveauet sig også, men jeg har løftet mit bundniveau rigtig meget, så jeg tror på, at jeg kan løfte opgaven, siger OL-guldvinderen.

Ved det danske mesterskab i parløb den 28. december kørte Norman Hansen og Mørkøv for første gang sammen i et parløb, og det gik godt, da de på overbevisende vis blev danske mestre. Sidstnævnte mener også, de to ryttere passer godt til hinanden.

- Jeg ser Lasse meget ligesom Alex (Rasmussen, red.), og derfor tror jeg, at vi kommer til at supplere hinanden godt. Jeg er ikke i tvivl om, at vi kommer til at få et godt makkerskab ved 6-dagesløbet, lyder det.

Michael Mørkøv ved dog godt, at han er den erfarne i makkerparret, og derfor er han også klar til at tage endnu mere pres og ansvar på sine skuldre, end han normalt har gjort, når han har kørt med Alex Rasmussen.

Lasse Norman Hansen forbereder sig til 6-dagesløbet via en landevejstræningslejr med landsholdet i Sydafrika, men han tror ikke, det kommer til at have store konsekvenser, at han træner på landevejen for efterfølgende at skulle køre på banen.

- Jeg tror ikke, at det kommer til at betyde noget særlig. Jeg er vant til at komme fra landevejen og direkte ind på banen og skal præstere. Selvom jeg nok ikke kommer til at føle mig super godt tilpas de første to dage, så tror jeg stadig, at jeg har niveauet til at køre stærkt.

Michael Mørkøv kommer til start efter at have været på træningslejr med Team Saxo-Tinkoff på Gran Canaria, hvilket han kalder for en optimal forberedelse.