KØB PLUS!

Han kan redde Riis' licens

Team Saxo Banks nye rytter, den amerikanske mester Tim Duggan, kommer med ranglistepoint, der kan redde Riis' World Tour-licens for 2013.

Team Saxo Bank-Tinkoff Bank er presset i kampen om en af de 18 World Tour-licenser til næste sæson, men tilkomsten af den amerikanske mester Tim Duggan - hentet fra Liquigas-Cannondale - kan være stærkt medvirkende til, at Riis også har en licens for 2013.

Tim Duggan kan som amerikansk mester bidrage med de point, der kan være udslagsgivende for, at Bjarne Riis' hold bliver inviteret til de største cykelløb.

Det er konklusionen på den analyse, som cykelskribent Andrew Hood har forfattet for mediet velonews.com, hvor han redegør for betydningen af Duggans 100 nationale ranglistepoint, han har optjent ved at blive amerikansk mester. Pointene kan dog ikke konverteres direkte til World Tour-point, men de vil indgå i den sportslige vurdering, som UCI's licenskommision skal kigge på. På den sportslige konto har UCI vurderet Team Saxo Bank til at ligger nummer 20, men foran Bjarne Riis' mandskab på den liste ligger Team Europcar, der ikke ønsker at søge om en licens til den bedste cykelrække.

Hovedproblemet for Bjarne Riis i det sportslige regnskab er, at de ikke kan bruge de 290 point, som Alberto Contador har hentet til holdet på World Tour-ranglisten, efter han i august kom tilbage fra sin karantæne. Samtidig har Riis mistet Nick Nuyens, hvilket der dog er kompenseret for ved at hente Roman Kreuziger, Nicholas Roche, Daniele Bennati og Rory Sutherland til holdet.

Tidligere på måneden stod det klart, at Saxo Bank manglede over 200 point for at sikre sig en plads blandt de 15 hold, der er garanteret en licens næste år, hvis de da opfylder de øvrige kriterier fra UCI.

Den endelige afgørelse fra UCI om, hvem der får licenserne, er der deadline for i december måned.

Se TV-billederne af Riis' afvisning af spørgsmål om doping

Læs også: