KØB PLUS!

Han er årets cykelrytter

Mandag eftermiddag blev den olympiske mester i omnium Lasse Norman Hansen kåret til årets danske cykelrytter

Det var Danmarks Cykle Union, DCU, og dennes hovedsponsor, Post Danmark, der ved et arrangement i København kunne kåre årets cykelrytter anno 2012. Det blev altså den 20-årige Lasse Norman Hansen, der i august vandt olympisk guld i banecykling i disciplinen omnium.

Norman var nomineret sammen med fire andre: Sebastian Lander (dansk mester), Annika Langvad (verdensmester i MTB), Jakob Fuglsang (vinder af Luxembourg og Østrig Rundt) og sidste års vinder, Lars Bak (Giro d'Italia-etape-vinder).

Et panel på seks personer havde valgt de fem nominerede, og siden stemte DCUs medlemmer på vinderen. Panelet bestod af Jesper Worre (Direktør i DCU), Lars Bonde (sportschef i DCU), Mogens Jacobsen (Politiken), Benjamin Munk Lund (Sporten.dk/BT), Anders Aakrog (Ritzau) og Kenneth Møller Kristensen (CyklingDanmark.dk).

Nomineringsteksten for Lasse Norman Hansen lød:

- Efter et fantastisk medrivende drama i den nyopførte olympiske velodrom i London blev Lasse Norman i august olympisk mester i omnium. Sejren kom i hus efter et stort drama, hvor danskeren styrtede i scratch, men kom tilbage, og sikrede sig sejren med en fantastisk tid på 1000 meter. Tidligere på året hentede Norman Hansen en VM-bronze i omnium, og var desuden en del af det danske hold i holdforfølgelse ved OL, hvor det blev til en flot femteplads. Lasse Norman blev også nr. fire ved U23 VM i enkeltstart.

I weekenden viste Norman storform, da han fredag var med til at sikre banelandsholdet World Cup-guld i 4000 meter hold-forfølgelses-løb og lørdag selv vandt 4000 meter individuelt forfølgelses-løb.

feltet.dk

Læs også: