*


KØB PLUS!

Hamilton: Stå nu frem, Riis!

Tyler Hamilton lægger nu yderligere pres på Bjarne Riis, som amerikaneren opfordrer til at stå frem og erkende sine dopingsynder som holdejer.

Amerikaneren afslørede i sin bog, der udkom i efteråret, at det var Bjarne Riis, som introducerede Hamilton for den berygtede dopinglæge Eufemiano Fuentes, da han kørte for danskerens Team CSC i 2001-2002.

Bjarne Riis afviste i starten i ultrakorte vendinger Hamiltons postulater, og derefter klappede han i og har siden været tavs som graven - og nu er det mere end fem måneder siden, bossen på Team Saxo-Tinkoff har udtalt sig om dopingbeskyldningerne.

Det irriterer Tyler Hamilton, som mener, at Riis har et ansvar for at lægge alle dopingkortene på bordet.

- Der er helt åbenlyst mere, han er nødt til at åbne op omkring. Han burde blive givet en mulighed for at lægge kortene på bordet med en eller anden form for viden om, at han vil få en ny chance. Hvis det ikke sker, vil tingene forblive uændret, og der vil stadig være hemmeligheder i feltet, siger Tyler Hamilton ifølge cyclingnews.com.

Også Tyler Hamiltons tidligere chef på US Postal, Johan Bruyneel, som indtil nu hårdnakket har bedyret sin uskyld trods belastende beviser og vidneudsagn, får en opfordring med på vejen af Hamilton.

Men Hamilton understreger, at han ikke er ude på at få hverken Bruyneel eller Riis ud af cykelsporten på permanent basis.

- Hvis de (Riis og Bruyneel) stod frem og fortalte alt, hvorfor så ikke give dem en ny chance? Men de skal ikke bare gå helt fri. Der skal være konsekvenser for alle, mener Tyler Hamilton.

Den tidligere amerikanske cykelrytter skal senere i denne måned vidne i den verserende dopingsag Operacion Puerto. Her skal Tyler Hamilton fortælle sin version af, hvordan samarbejdet med dopinglægen Eufemiano Fuentes foregik.

- Jeg vil aflægge forklaring på den spanske ambassade (i Washington, red.). De kan stille alle de spørgsmål, de vil, og jeg vil svare ærligt på alt. Der er en masse at fortælle, men jeg tror ikke, der vil være en rygende pistol. Jeg forbereder mig ikke rigtig på noget, jeg vil bare svare sandfærdigt på spørgsmålene. Jo mere vi kan finde ud af om fortiden, jo bedre kan cykelsporten stå rustet til at komme videre, siger Tyler Hamilton.

Læs også: