KØB PLUS!

Giro-debutant slog Cavendish

18 etape i Giro d'Italia var nærmest bare en lang nedkørsel med nogle enkelte undtagelser.

Torsdag var en dag for sprinterne på papiret. Den sidste dag, men det var dog ikke mange sprintere, der var tilbage. Men den største af dem alle, Mark Cavendish, var der, og dermed kunne man godt forvente, at Sky Pro Cycling ville holde det samlet for deres supersprinter, der kører for at vinde pointtrøjen i dette års Giro.

Der blev angrebet undervejs, og enkelte ryttere kom i udbrud, men alt blev hentet igen.

11 kilometer fra mål angreb Lars Bak. Danskeren, der kører for Lotto-Belisol, har allerede triumferet i etapeløbet, men forsøgte sig altså igen på den etape, der også så ud til at være sidste mulighed for danskeren. Han kom hurtigt op til Delage i udbrud, der så ud til at have det hårdt ved bare at følge Baks tempo.

Lars Bak kørte stærkt, men ikke stærkt nok i forhold til feltet, hvor sprinterholdene og stadig i særdeleshed Sky, førte an. Således blev Bak hentet med fire kilometer til mål, og der blev gjort klar til massespurt. Sky havde dog brugt mange folk i løbet af etapen, og kunne ikke køre det tog, som man normalt ser for Cavendish.

Tre kilometer fra mål gik Team Saxo Bank frem med næsten hele holdet. Holdet har ikke længere Juan Jose Haedo med i løbet, men i stedet satser de på lillebroren til ham, Lucas Sebastian Haedo. Det danske hold har ikke helt lykkedes med spurterne hidtil i løbet bortset fra etapen med start og mål i Herning – men de forsøgte sig altså igen.

Team Saxo Bank kørte først ind på sidste kilometer, men løb dog lidt tør for ryttere igen i dag. I stedet valgte Sky at gå frem indenfor den sidste kilometer med Geraint Thomas foran Mark Cavendish. De fik det timet perfekt selvom de kun havde et par ryttere til at hjælpe Mark Cavendish.

Andrea Guardini (Farnese Vini – Selle Italia) åbnede spurten bagfra og kørte forbi Mark Cavendish, der aldrig fik svaret igen. Guardini var fuldstændig suveræn og slog på helt ren vis verdensmesteren, der hverken blev generet eller noget som helst andet. Et sjældent syn – efter målstregen brokkede Cavendish sig, men der var absolut ingenting at komme efter fra britens side. Guardini var bare hurtigst.

Den unge italienske sprinter, der er betegnet som et af de største sprinter-talenter i cykelspoten, kører sin første Grand Tour og har været kritiseret undervejs fordi han oftest har været sat af på de mindre stigninger og dermed ikke har kunne deltage i spurterne. I dag tog han i den grad revanche og viste sin hurtighed.

Lucas Sebastian Haedo fra Team Saxo Bank kom ind på femtepladsen, hvilket må siges at være godkendt. I front inden fredagens bjergetape er stadig Joaquim Rodriguez (Katusha).

tipsbladet.dk