KØB PLUS!

Fuglsang: Riis-rygter ødelagde min Tour

Sæsonen for landevejscykling går på hæld og danske Jakob Fuglsang gør status over den forgangne sæson, der i den grad har været præget af interne stridigheder mellem danskeren og den ledende manager, Johan Bruyneel

Der var store forventninger og store armbevægelser, da Leopard-Trek og RadioShack fusionerede til, hvad der skulle have været blevet til et superhold.

De store resultater er midlertidig udeblevet, og holdets store stjerner har ikke fået vist deres værd. Danske Jakob Fuglsang var en af de ryttere, der overlevede fusionen, og ifølge ham har sammenlægningen af de to hold været intet mindre end en katastrofe.

- Det har været en katastrofe. Du har haft to hold der vandt løb sidste år, men i år er vi nede på fem ryttere, der faktisk har vundet noget. Det har været en katastrofe for holdet. Det kan ikke beskrives på nogen anden måde, udtaler Fuglsang til Velonews.com.

Ifølge den kommende Astana-rytter havde ledelsen bag det nye hold for store forventninger til holdet, der ikke kun har manglet stærke ryttere i praksis, men også held.

- Du sætter de to hold sammen, og forventer, at de så vinder flere løb (end året før, red.), men i sidste ende har vi ikke vundet noget. Vi har haft topryttere som Chris Horner, Andreas Klöden og Schleck-brødrene som ikke har kunnet finde formen fra sidste år. Eller også har de ikke haft heldet. Selvfølgelig skal man skal bruge held for at kunne vinde løb, men de har ikke haft benene til at vinde, forklarer Fuglsang.

Det har ikke været meget danskeren har fået vist i denne sæson i de store løb. En brækket hånd og sidenhen en knæskade holdte ham fra sin længe ventede kaptajnrolle under dette års Giro d’Italia.

En chance for at køre sæsonens resterende WorldTour-løb blev kraftig forringet, da danskeren offentligt udtrykte sin utilfreds med holdet og dens ledelse. Chancerne blev da heller ikke bedre, da manager Johan Bruyneel opdagede, at danskeren ønskede et nyt hold efter denne sæson.

- Jeg har ikke kørt en eneste Grand Tour takket været Johan Bruyneel. Jeg var den eneste, der blev holdt ude af WorldTour-løbene, udtaler Fuglsang og tilføjer: - Bruyneel holdte mig ude af Touren, fordi han troede, jeg havde skrevet med Saxo (Saxo Bank-Tinkoff Bank, red.). Han fortalte mig, at grunden til at han ikke ville lade mig køre Vueltaen var på grund af pointene. Men kigger man på de andre ryttere, der også var på vej væk fra holdet, så blev de ikke holdt væk fra de store løb, forklarer Fuglsang om den manglende deltagelse i årets WorldTour-løb.

Jakob Fuglsang har skrevet kontrakt med Astana, hvor han blandt andet skal køre sammen med Vincenzo Nibali, for de kommende tre sæsoner.

Kilde: Feltet.dk

 

 

Læs også: