KØB PLUS!

Fuglsang: Jeg burde være med

Jakob Fuglsang er skuffet over at være vraget til Tour de France. Han føler, han burde være udtaget til Tour de France.

Team Radioshack offentliggjorde mandag aften årets Tour de France-hold og ganske overraskende var Jakob Fuglsang ikke blandt de ni udvalgte. I stedet for var Chris Horner på holdet, selvom Radioshack i sidste uge udtog en bruttotrup, hvoraf Horner ikke var med.

Jakob Fuglsang var orienteret om, at han ikke skal køre Tour de France i år, da sporten.dk spurgte ham, hvorfor han ikke er udtaget til holdet.

- Hvorfor? Det tror jeg hellere du må ringe spørge Johan Bruyneel om. Jeg ved det ikke.

- Jeg fik det at vide af Kim Andersen, men han kunne heller ikke fortælle hvorfor. Sportsdirektørerne havde haft et konference-kald, og her var blevet fortalt til sportsdirektørerne, men der kom ikke nogen yderligere forklaring og begrundelse, siger Jakob Fuglsang, som fik beskeden af Kim Andersen, fordi han er sportsdirektør for Fuglsang.

Jakob Fuglsang har været på træningslejr i Frankrig netop med henblik på Tour de France, og senest har han kørt Luxembourg Rundt, som han vandt, og i Schweiz Rundt, som sluttede søndag, endte han med at gøre en fornuftig figur. Derfor overrasker vragningen ham yderligere.

- Selvfølgelig er jeg skuffet over det, og jeg synes, jeg burde have en plads på det hold. Hvis man kigger på min form og mine resultater, så kan jeg ikke se, at der er ni ryttere, der er bedre.

- Det er jo ikke, fordi formen eller resultaterne ikke har været der. Jeg føler mig i god form og synes også, jeg har vist nogle gode resultater i Luxembourg Rundt og siden i Schweiz Rundt, men de har valgt nogle andre ryttere, og det må jeg respektere.

Der foregår rigtig meget omkring Radioshack i øjeblikket. Hvad er det, der sker?

- Det er et rigtig godt spørgsmål. Hvis jeg vidste det, så ville jeg sige det, siger Fuglsang.

- Der foregår mere, end der kommer i pressen. Vi ser kun toppen af isbjerget. Man skal ikke være noget geni for at se, at det ikke kører som det skal.

Jakob Fuglsang ved ikke hvad hans program står på nu. Tirsdag kommer han til Danmark, og torsdag og søndag skal han køre DM i Jylland. Derfra er hans program ukendt. Han har talt med landstræner Lars Bonde om at køre OL, og så håber han på Vuelta a España, som Andy Schleck forventes at lede for Radioshack.

- Det ved jeg ikke noget om, men Kim Andersen og jeg vil prøve at presse på for, at jeg kan komme med til Vueltaen, siger Fuglsang.

Team Radioshack-Nissan-Treks Tour de France-hold 2012
Fabian Cancellara, Tony Gallopin, Chris Horner, Andreas Klöden, Maxime Monfort, Yaroslav Popovych, Fränk Schleck, Jens Voigt og Haimar Zubeldia.