Skidt for dansk cykling, men måske meget godt for Bjarne Riis personligt.

Sådan opsummerer Jakob Fuglsang i et interview med cyclingnews.com Bjarne Riis’ beslutning om at sælge sit livsværk til russeren Oleg Tinkov. Et salg, der af flere iagttagere er blevet koblet sammen med de danske antidopingmyndigheders igangværende undersøgelse af, hvorvidt Riis har kendt til eller måske ligefrem ansporet til doping på sit cykelhold.

- Jeg synes, det er synd for dansk cykling, at han solgte holdet. På den anden side er det måske godt for cykelsporten, at der er et hold mere, der er så meget ’i sikkerhed’, som man nu kan komme i denne verden. Det er måske et godt træk for Bjarne, hvis de (de danske antidopingmyndigheder, red.) vil og har beviserne til at suspendere ham, siger Jakob Fuglsang til cyclingnews.com uden dog at forholde sig til anklagerne mod Riis.

- Jeg har ikke fulgt så meget med i sagen, som Fuglsang, der bor i Luxembourg, siger i interviewet.

Jakob Fuglsang kørte for Riis og Team Saxo Bank i 2009 og 2010, inden han skiftede til Leopard-Trek, der senere fusionerede med RadioShack. Her kom det til et sammenstød med sportsdirektør Johan Bruyneel, som nu risikerer en karantæne på livstid for sin rolle i den organiserede doping på US Postal-holdet op igennem 00erne, da Lance Armstrong vandt syv Tour de France-sejre i træk.

Direkte adspurgt om Johan Bruyneel bør kunne komme tilbage til cykelsporten, siger den nuværende Astana-rytter:

- Til syvende og sidst, nej. Hvis han udstår sin straf og gerne vil vende tilbage, så bør han måske nok blive budt velkommen. Men hvis jeg var sponsor, ville jeg ikke give penge til ham. Så ville jeg give dem til en anden.

- Jeg har intet imod Johan som person. Jeg behøver ikke se ham tilbage i sporten. Uanset hvad, hvis der er organiseret doping som på US Postal-holdet, bør det helt sikkert ikke kun være rytterne, der betaler prisen, men også ledelsen. Hvis det samme viser sig i Bjarnes tilfælde, er han nok også nødt til at tage sin straf, og det er måske også det rigtige.