KØB PLUS!

Fuglsang: Bruyneel ingen stor sportschef

Jakob Fulgsang revser sin tidligere holdchef Johan Bruyneels ledelsesegenskaber hos RadioShack Nissan Trek, hvilket var med til at ødelægge danskerens tid på holdet.

Jakob Fulgsang er mildest talt ikke begejstret med Johan Bruyneels måde at lede RadioShack Nissan Trek. Danskeren blev i den seneste sæson frosset helt ude af holdet, selvom der lå klare aftaler om, at han blandt andet skulle lede holdet i sidste års Giro d'Italia.

Den nu fyrede holdchef fandt ud af, at danskeren havde planer om at forlade holdet, og dermed satte han ham helt ud i mørket, hvor han ikke kom i betragtning til nogen af de større løb.

- Jeg forsøgte fortsat at gøre mit bedste, og i begyndelsen var forholdet ikke så slemt. Jeg troede, at jeg havde muligheden for at lede i Giroen, som jeg ville, men det ændrede sig, og der fra forvandlede tingene sig negativt, siger Jakob Fuglsang til cyclingnews.com.

Danskeren var aldrig synderlig begejstret for Johan Bruyneel, som væltede sig i interne problemer på holdet med blandt andet uoverensstemmelser med flere ryttere. At sportschefen i oktober fik en fyreseddel af ledelse i RadioShack Nissan Trek på baggrund af den belastende rapport fra Usada  var kun dråben, som fik bægeret til at flyde over, mener Jakob Fuglsang.

- For det første hørte meget af det fortiden til. Da jeg kom, vidste vi egentlig ikke ret meget om hans fortid eller sejrene med Lance. Men som sportschef har jeg aldrig syntes, at han var en stor manager. Jeg tror i bund og grund, at Lance styrede holdene, og at Johan gjorde, hvad Lance befalede, siger Jakob Fuglsang.

Den 27-årige dansker er i dag startet på en frisk hos Astana, hvor han opsat på endelig at vise cykelverden, at han kan begå sig blandt eliten.

Indkøbt til den nye sæson er også Vincenzo Nibali, som skal lede det kazakhstanske hold i Giro d'Italia, mens Jakob Fulgsang er blev lovet samme rolle i Tour de France.

- Hele ideen og ambitionerne var, at jeg skulle være leder under touren. Det har været klart fra starten. Det var én af hovedårsagerne til, at jeg skrev under med Astana, fordi de lod mig jagte min drøm og var villig til at give mig chancen, siger Jakob Fulgsang.

Han har deltaget i Tour de France to gange før, hvor han begge gange er endt som nummer 49.