Contador og kompagni ligger i bunden af en sejrsstatistik, hvor Alexnder Kristoff agerer norsk hærfører på russiske Katusha.

Med søndagens Paris-Roubaix sluttede den del af cykelsæsonen, der udspiller sig på brosten og bumlede bondeveje.

Det er et passende tidspunkt at slå en streg på vejen og gøre status over, hvem der floppede, og hvem der toppede. Som ventet er Brian Holms belgiske storhold, QuickStep, blandt de mest dominerende, men bag tallene gemmer sig også store skuffelser og uindfriede forventninger.

Det samme kan man roligt sige om Tinkoff-Saxo, som aldrig fik vundet det løbsmonument, holdets excentriske rubelmagnat, Oleg Tinkov, satte som standardmål for nyindkøbet og superstjernen Peter Sagan.

Så hvem har floppet, og hvem har toppet indtil videre? BT vurderer holdene her:

En meget udmattet Quick Step-rytter i form af Yves Lampaert
En meget udmattet Quick Step-rytter i form af Yves Lampaert Foto: Michel Spingler
Vis mere

1. Etixx - Quick Step - 18 sejre
Otte ryttere har bidraget til QuickSteps sejrskvote. Det vidner om en betydelig bredde på holdet. Men selv i Tom Boonens fravær er der forventninger om, at man tager et stik eller flere hjem i de store løb på belgisk og nordfransk grund. Andenpladser i Paris-Roubaix, Flandern Rundt, Gent-Wevelgem og E3 Harelbeke og Het Nieuwsblad er som salt i et væskende sår.

Norske Alexander Kristoff da han vinder Flandern Rundt
Norske Alexander Kristoff da han vinder Flandern Rundt Foto: OLIVIER HOSLET
Vis mere

2. Katusha - 18 sejre
Alexander Kristoff har alene taget sig af de 11 førstepladser, og den norske Brutalis har vundet fra Oman til Oudenaarde, hvor mægtige Flandern Rundt fandt sin afgørelse. Katusha fik også Joaquim Rodriguez ud af vinterdvalen med en veltimet triumf i det stærkt besatte World Tour-etapeløb Pais Vasco, så holdejer Igor Makarov har haft bud efter champagnekøleren på luksusyachten Areti.

Kindkys af de søde podiepiger til Richie Porte efter sejren i Volta a Catalunya
Kindkys af de søde podiepiger til Richie Porte efter sejren i Volta a Catalunya Foto: TONI ALBIR
Vis mere

3. Team Sky - 17 sejre
Chris Froome nakkede Contador med bittesmå marginaler i Ruta del Sol, men siden har Tour-favorittens sæson været en lang sygdomshistorie. Til gengæld har Richie Porte sørget for sejre i World Tour-etapeløb som Paris-Nice og Volta a Catalunya. Geraint Thomas fik sit gennembrud som brostensbisse, og alt i alt har det britiske storhold haft sit måske bedste forår nogensinde.

Nairo Quintana kysser det sjove trofæ, efter at have vundet Tirreno-Adriatico
Nairo Quintana kysser det sjove trofæ, efter at have vundet Tirreno-Adriatico Foto: CLAUDIO PERI
Vis mere

4. Team Movistar - 15 sejre
Roen på det spanske traditionshold er grundfæstet med Alejandro Valverdes rutinemæssige sejre, hvoraf tre af dem faldt i Volta a Catalunya. Præstationsmæssigt har det været lidt op og ned for den colombianske spirrevip Nairo Quintana, men at vinde Tirreno-Adriatico foran Contador er godkendt på et hold, der har masser af muskler til sæsonens etapeløb.

Michael Matthews i den gule førertrøje under Paris-Nice-løbet
Michael Matthews i den gule førertrøje under Paris-Nice-løbet Foto: LIONEL BONAVENTURE
Vis mere

5. Orica - Greenedge - 11 sejre
Desværre er ingen af sejrene signeret det danske stortalent Magnus Cort. En del af sejrene er hentet i fjernøstlige småløb og hjemme i Australien, vejer det ikke tungt til. Med Michael Matthews i form og Simon Gerrans på vej tilbage efter et brud på albuen vil holdet her komme til at spille en rolle i Ardenner-klassikerne.

Lars Bak (tv.) slæber sig op ad en bakke under Flandern Rundt
Lars Bak (tv.) slæber sig op ad en bakke under Flandern Rundt Foto: ERIC LALMAND
Vis mere

6. Lotto-Soudal - 10 sejre
Forunderligt blandet sæson hidtil. Antallet af sejre kan man ikke udsætte noget på. Men i substansen ville general manager Marc Sergeant med garanti gerne have vekslet et par af de mindre sejre til succes i de belgiske klassikere. Faktum er dog, at Lotto-Soudal med et kuld af lovende unge talenter i truppen har været meget synlig, og at fremtiden tegner lysere end længe for Lars Bak og kompagni.

En af Treks mange talenter i aktion, Bob Jungels
En af Treks mange talenter i aktion, Bob Jungels Foto: LIONEL BONAVENTURE
Vis mere

7. Trek Factory Racing - 8 sejre
Har været ramt af uheld i en grad, så man skulle tro, hver en meter vejkant var besat med sorte katte. Fabian Cancellara styrtede ud af klassikerne, inden de var begyndt, og i Pais Vasco glippede en topplacering for kaptajn Bauke Mollema efter nærkontakt med asfalten. Set i det lys har Trek egentlig gjort det fint med talenter som Bob Jungels og Fabio Felline.

Astanas hollandske rytter Lars Boom slider i pedalerne under Paris Roubaix
Astanas hollandske rytter Lars Boom slider i pedalerne under Paris Roubaix Foto: Michel Spingler
Vis mere

8. Astana - 7 sejre
Kasakherne balancerer på randen af en degradering fra cykelsportens superliga, og den uvished lægger et pres på Jakob Fuglsang og kompagni. Den danske etapeløbsspecialist har indledt sæsonen med diskret formfremvisning, og hvis man dissekerer Astanas sejrskvote, består den grundlæggende af Andrea Guardinis letvægter-spurtsejre i Tour of Langkawi.

Jean-Christophe Peraud ruller over målstregen og vinder Criterium International
Jean-Christophe Peraud ruller over målstregen og vinder Criterium International Foto: PASCAL POCHARD-CASABIANCA
Vis mere

9. AG2R - 7 sejre
Selv med den konstant gådefulde colombianer, Carlos Betancur, ude af form, er det lykkedes franskmændene at hive betydende sejre i land. Sidste års Tour-toer, Jean-Christophe Peraud, vandt Critérium International, og den italienske lommeraket, Domenico Pozzovivo, var flyvende på etapen til Girona i Volta a Catalunya.

Davide Cimolai vinder femte etape af Paris-Nice
Davide Cimolai vinder femte etape af Paris-Nice Foto: SEBASTIEN NOGIER
Vis mere

10. Lampre - 6 sejre
Italiens eneste tilbageværende hold i cykelsportens superliga har sørget for at hente masser af hurtige navne ind i folden. Nicola Bonifazio og Davide Cimolai har leveret i takt med, at Filippo Pozzato er falmet som klassikerkanon. Eks-verdensmester Rui Costa står på spring til Ardennerne, og tilfører holdet her tiltrængt X Factor.

John Degenkolb hæver trofæet i vejret efter at have vundet den 113. udgave af Paris Roubaix
John Degenkolb hæver trofæet i vejret efter at have vundet den 113. udgave af Paris Roubaix Foto: FRANCOIS LO PRESTI
Vis mere

11. Giant-Alpecin - 5 sejre
Et arketypisk eksempel på, at kvaliteten af sejre langt overgår antallet. John Degenkolbs sejr i Paris-Roubaix var fortryllende smuk, og sammen med tyskerens gevinst i løbsmonumentet Milano-Sanremo rigeligt til at gøre sponsorerne glade. Supersprinter Marcel Kittel er på vej tilbage efter småsygdom, og det samme gælder den hollandske døgnbrænder Tom Dumoulin.

BMC-holdet tester ruten til Flandern Rundt
BMC-holdet tester ruten til Flandern Rundt Foto: LUC CLAESSEN
Vis mere

12. BMC Racing - 5 sejre
Når man tænker på, hvor meget en fuldblodsvæddeløber som Greg van Avermaet har været i brændpunktet, er fem sejre nærmest latterligt lidt. En enkelt sejr i Tirreno-Adriatico er det blevet til for van Avermaet, men schweizerholdet vil hygge sig med, at Tejay van Garderens sæsonopbygning ser ud til at være på sporet, og at Philippe Gilbert sparker dæk for at komme i sving med Ardennerne.

Franske Sylvain Chavanel kæmper på brostenene i Flandern Rundt
Franske Sylvain Chavanel kæmper på brostenene i Flandern Rundt Foto: ERIC LALMAND
Vis mere

13. IAM Cycling - 4 sejre
Ikke meget, holdet har fået ud af det, selv om Heinrich Häusslers australske mesterskab bestemt var fint. Siden har schweizerne her dog ikke synet af meget, og selv en profil som Sylvain Chavanel har været ved siden af sig selv.

Alberto Contador til Catalonien Rundt
Alberto Contador til Catalonien Rundt Foto: Nils Meilvang
Vis mere

14. Tinkoff-Saxo - 3 sejre
Stort budget, vildtvoksende ambitioner om en Giro-Tour-double og tilgang af den slovakiske supermand Peter Sagan. Men også suspendering af Bjarne Riis og en del turbulens på de indre linjer. Alberto Contador var vanvittigt stærk på en enkelt etape i Ruta del Sol, og Sagan hentede sin første sejr i ni måneder i Tirreno-Adriatico. Facit er dog, at holdet i forhold til besætning og økonomi har været tæt på en fiasko.

Daniel Martin (i midten) ved sidste års Liege Bastogne Liege
Daniel Martin (i midten) ved sidste års Liege Bastogne Liege Foto: NICOLAS BOUVY
Vis mere

15. Garmin-Cannondale - 2 sejre
Det amerikanske hold har stadig til gode at skinne igennem, og det skal man nok komme til, når Daniel Martin stempler ind i Ardenner-klassikerne. Det havde været lækkert at se Lasse Norman Hansen skære en god figur på brostenene, men den danske OL-guldvinders gennembrud lader vente på sig.

Nærmest symptomatisk for FDJ's 2015-performance indtil videre; fladt dæk til Arnaud Demare under Paris-Roubaix
Nærmest symptomatisk for FDJ's 2015-performance indtil videre; fladt dæk til Arnaud Demare under Paris-Roubaix Foto: LIONEL BONAVENTURE
Vis mere

16. FDJ - 1 sejr
Hvis man er til raseriudbrud og nedsmeltninger, har det sikkert været underholdende at lægge øre til manager Marc Madiots tirader. Men ellers står FDJ for: Fanden Danseme Jævnt.

Wilco Kelderman (i midten) og holdkammeraterne tramper i pedalerne under årets Paris-Nice-løb
Wilco Kelderman (i midten) og holdkammeraterne tramper i pedalerne under årets Paris-Nice-løb Foto: LIONEL BONAVENTURE
Vis mere

17. Lotto-NL - 0 sejre
Kører på ruinerne af det særdeles forhenværende Rabobank-hold, men klassikerhajen Sep Vanmarkcke har bare ikke været dér.