Michael Rasmussen kan levere cykelsportens næste, store bekendelse, vurderer ekspert

Sandhederne pibler frem i cykelsporten. Lance Armstrong har netop indrømmet, at hans syv Tour de France-sejre blev vundet på en cocktail af epo, væksthormoner og blodtransfusioner.

Samtidig er der i Holland gang i en heftig udrensning i kølvandet på Rabobank-skandalen, hvor storholdets hovedsponsor trak sig efter bevismateriale om doping-misbrug. Senest med afsløringer om et stort forbrug af doping, der trækker tråde til danske Michael Rasmussen.

Nu tyder meget på, at netop Michael Rasmussen kan blive den næste af fortidens store ryttere, der tager ordet og fortæller sandheden.

- Man kunne godt forestille sig, at han ville blive en af de næste, for de fleste tror nok, at han har noget at fortælle, hvis det skulle være. Men hvis det er korrekt, det Claus Hembo fortæller, så er der en god grund til, at han lader være, vurderer Henrik Elmgreen, cykelekspert kendt fra blandt andet TV2’s Tour de France-studie.

Vurderingen kommer, efter Michael Rasmussens nuværende chef på cykelholdet Christina Watches-Onfone kraftigt har gødet jorden. Claus Hembo mere end antyder, at hans stjernerytter har noget på hjerte.

- Jeg har en fortrolighed med Michael, og den bryder jeg ikke. Men i den kontekst vil jeg da sige, at jeg tror, at Michael rigtig gerne vil fortælle, hvad der er op og ned på det hele. Men han har en fortrolighedspligt hos Rabobank, som gør, at det koster ham 250.000 hver gang, han udtaler sig om sagen. Så hver gang han skulle forklare sig overfor en journalist, koster det ham altså 250.000 kroner, siger Claus Hembo til Ekstra Bladet, der i samme interview fortæller, at de har forsøgt at få grønt lys til at fortælle sandheden.

- Vi har forsøgt at få den pligt løftet, så han kan fortælle sin version fra 2007. Men når Michael har en retssag kørende mod Rabobank og altså også den fortrolighedspligt, så kan han ikke sige noget, siger Claus Hembo.

Ifølge Henrik Elmgreen er det meget sandsynligt, at Michael Rasmussen føler sig tilskyndet til at give sin version i takt med, at flere og flere sandheder kommer frem.

- Det er meget muligt, at han føler sig udsat på den måde, at når Lance Armstrong og flere og flere lukker op for posen, hvorfor skulle han så være den eneste tilbage, der aldrig har gjort noget, mener Henrik Elmgreen.

- Det kan være, han føler, at han risikerer at stå lidt latterligt tilbage sammen med Rolf Sørensen. Som det radioprogram, der næsten hver dag bruger det som en vittighed. Der kunne godt opstå en lyst til at sige det, og på den måde komme over det og samtidig blive fri for de konfrontationer, der sikkert også kommer i hans privatliv, siger Henrik Elmgreen, der dog samtidig understreger, at han ikke aner, om Michael Rasmussen har doping-synder at bekende.

- Men jeg må konstatere, at det kan være svært at lade være at have den fornemmelse med alt det, der er kommet frem, siger cykeleksperten.